2024. április 27. - Zita

Sztrájk Kazincbarcikán és Ózdon

Sztrájkoltak az orvosok az észak-borsodi Kazincbarcika kórházában hétfőn, a munkabeszüntetés a járó beteg ellátást érintette - mondta a helyszínen az MTI-nek Trencsényi Erzsébet, az intézmény igazgatója.
2007. december 17. hétfő 15:40 - Hírextra
Huszonöt orvos vett részt a sztrájkban, a sürgősséggel jelentkező betegeket ellátták, és nagyobb fennakadást a tiltakozó akció - amely déltől két órán át tartott - nem okozott a kórházban - részletezte.
Hangsúlyozta, hogy Barcikán nemcsak az egészségügy reformja miatt sztrájkoltak , hanem a helyi kórház privatizációja ellen is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Ózdon, a városi önkormányzat által működtetett Almási Balogh Pál Kórházban 13.00 órától 15.00 óráig szüntetik be a munkát az orvosok, tizenegy orvos vesz részt a sztrájkban, ez a betegellátásban nem okoz zavart - mondta az MTI-nek Eszenyi Géza, a kórház főigazgatója.

Fazekas Éva, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) Borsod megyei elnöke azt mondta: a megyében minden egészségügyi intézményre kikerült a kék színű zászló, amellyel szolidaritásukat fejezik ki, illetve a dolgozók is viselik a kék szalagot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását