2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Azonnali kérdések és válaszok

Elbocsátott FVM-es kismamákról, a légi közlekedési engedélyeztetésről és az uniós pályázatokról is szó volt az azonnali kérdések és válaszok órájában a parlament hétfői ülésén.
2007. december 17. hétfő 18:55 - Hírextra

Ékes Ilona fideszes politikus felszólalásában rámutatott: tavaly és idén is elmarasztalta az egyenlő bánásmód hatóság a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumot. Ennek oka mindkét esetben a kismamák elleni döntések voltak - tette hozzá.

Gőgös Zoltán, a minisztérium államtitkára erre reagálva elmondta: 27 vezetői megbízást vontak vissza, szó sem volt arról, hogy azért küldtek volna el valakit, mert gyesen volt. Azért vonták vissza a megbízásokat, mert a vezetőt pótolni kellett - tette hozzá.

Puskás Tivadar, a KDNP politikusa felszólalásában arra kereste a választ, hogy valóban csak azok a leukémiás betegek részesülnek-e támogatásban, akik negyedévente egy meghatározott vizsgálaton vesznek részt. A betegek szorongnak attól, hogy ezután ők kiesnek a társadalombiztosításból - tette hozzá.

Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: az egészségbiztosítás átalakítása nem fogja korlátozni a betegek jogait, és nem fognak felesleges vizsgálatokat sem végezni.

Katona Kálmán MDF-es politikus azt kérdezte a környezetvédelmi minisztérium államtitkárától, hogy a tárca miért nem veszi figyelembe a lakosságot és a környezetvédelmet a légi közlekedés engedélyeztetési eljárása során. Visszalépés jelent, hogy a jövőben nem lesz szükség a zöldhatóság engedélyére a légi személyszállításban és árufuvarozásban - húzta alá.

Kovács Kálmán, a szaktárca államtitkára hangsúlyozta: felesleges a zöldhatóság közreműködése a kérdésben, hiszen a szabályozás a technikai feltételeket szabályozza, ez pedig a légügyi szervek feladata. Szétválasztották a két kérdést, a technikai, műszaki leírásokat és a környezeti károk okozását - tette hozzá.

Czira Szabolcs fideszes politikus szerint csak ígéret maradt a kormány azon ígérete, hogy például útépítésre minden pályázaton nyert forinthoz egy forintot tesz hozzá. A valóságban ez az arány egy forinthoz húsz fillér - tette hozzá.

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv nagy lehetőséget nyújt a kistelepüléseknek és a nagyvárosoknak egyaránt. A magyar pályáztatási rendszer megbízható - húzta alá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását