2024. március 29. - Auguszta

Hat nap múlva fizikailag is Európa részei leszünk

A schengeni határnyitás jelentőségéről, s a rendszerváltás előtti utazási korlátozásokról beszélt vasárnapi sajtótájékoztatóján Horn Gábor és Demszky Gábor Budapesten.
2007. december 16. vasárnap 14:20 - Hírextra
Horn Gábor (SZDSZ), a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkára elmondta: december 21-én, a schengeni határnyitással "Magyarország fizikai értelemben is Európa részévé válik". Az államtitkár szerint december 21. politikai hovatartozástól függetlenül jelképes nap lesz.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester a múltat idézve arról beszélt, hogy a rendszerváltás előtti zárt rendszer azzal büntette polgárait, hogy ott kellett élniük, ahol születtek, nem utazhattak szabadon.

A főpolgármester személyes élményeként említette, hogy ellenzéki tevékenysége miatt a nyolcvanas évek elején először Bulgáriára korlátozták utazási lehetőségeit, később egyáltalán nem mehetett külföldre.

A két szabad demokrata politikus sajtótájékoztatója után 10 Trabant indult útnak, hűtőszekrénnyel a tetejükön a pénteki rendezvény népszerűsítésére.

A schengeni határnyitás napjára egész napos rendezvényt szervez a Merlin Színház, a Fővárosi Önkormányzattal és a Miniszterelnöki Hivatallal együttműködve a budapesti Közraktárakban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását