2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A BRFK békés ünnepre készül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság összességében békés, nyugodt március 15-ére készül - mondta Bozsó Zoltán, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján.
2010. március 11. csütörtök 13:08 - HírExtra
A dandártábornok kérdésre válaszolva azt mondta: nincs információjuk arról, hogy az állami- vagy bármelyik más, március 15-i rendezvényt bárki is meg kívánná zavarni.
Bozsó Zoltán közlése szerint az ünnepségek három csoportba oszthatók: állami rendezvényekre, a főpolgármesteri hivatal, illetve a kerületi önkormányzatok megemlékezéseire, továbbá a pártok rendezvényeire, amelyek egy része a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik, egy részük pedig kampányesemény.

Az MTI kérdésére a rendészeti helyettes kifejtette: a pártok tartanak megemlékezéseket is, ezekre a gyülekezési törvény hatálya vonatkozik, ugyanakkor a nagygyűléseket kampányeseményeknek tekintik.

A dandártábornok elmondta, hogy jelenleg 107 fővárosi eseményről van tudomásuk, de ez a szám még változhat. Hozzátette, hogy azokat nem mind március 15-én tartják, már a nemzeti ünnepet megelőző napokon megkezdődnek az ünnepségek. Példaként említette, hogy a Lánchídon, illetve a Roosevelt téren már a hétvégén megkezdődnek a programok.

Az állami rendezvényekkel kapcsolatban elmondta azt is, hogy azok alapvetően a Nemzeti Múzeumhoz, illetve a Múzeum körúthoz, továbbá a Roosevelt térhez kapcsolódnak.

A Főpolgármesteri Hivatal által szervezett központi ünnepség a Petőfi szobornál lesz, de szinte valamennyi kerületben lesznek rendezvények.

A rendezvényekkel kapcsolatban Bozsó Zoltán azt mondta, a rendőrség elsősorban közlekedési intézkedésekkel készül ezekre az eseményekre, egyes útszakaszokat lezárnak, illetve elterelik a forgalmat. Hangsúlyozta: a korlátozásokat már napokkal korábban bevezetik, amelyekre táblákkal hívják fel a figyelmet.
A dandártábornok arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzeti ünnepen inkább a tömegközlekedést vegyék igénybe az emberek, a fővárosba lehetőleg ne érkezzenek autóval. Kitért arra is, hogy már 14-ről 15-ére virradó éjszaka lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utat.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nap folyamán a rendőrség honlapján hozza nyilvánosságra pontosan, hol és mettől meddig kell lezárásokra, forgalomkorlátozásokra számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását