2024. április 29. - Péter

Januárban döntenek Afganisztánról

Kormányhatározat születhet arról jövő év elején, hogy meghosszabbítják a Magyar Honvédség afganisztáni tartományi újjáépítési csoportjának (PRT) mandátumát - írta a csütörtöki Magyar Nemzet a Külügyminisztérium sajtóosztályára hivatkozva.
2008. november 6. csütörtök 06:33 - Hírextra
Ez azt jelenti, hogy 2009 októbere után is csaknem kétszáz magyar katona marad az ázsiai ország északi Baglán tartományában lévő megerősített táborban, Puli-Humriban - olvasható a lapban.
A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy a jövő évre a Honvédelmi Minisztérium költségvetéséből 6,3 milliárd forintot terveztek erre a célra, az eredeti tervekben azonban még nem vehették figyelembe a gazdasági válság lehetséges hatásait.

A jelek arra utalnak: ez nem befolyásolja a további tervezést, hiszen a külügyi tárca tájékoztatása szerint nemrég ülésezett az alakulat felügyeletével megbízott kormánybizottság, és olyan döntést hozott, hogy megkezdik a 2009 utáni magyar szerepvállalásunk kidolgozását. Ennek alapján pedig várhatóan jövő év első felében kormányhatározat születik a misszió meghosszabbításáról - írta a lap.

A Magyar Nemzet idézi Simicskó Istvánt (KDNP) képviselőt, aki szerint az ellenzék támogatja az afgán szerepvállalást, de nem tartja szerencsésnek, hogy erről anélkül szülessen döntés, hogy ismernénk a válság valós hatásait. Keleti György (MSZP) képviselő ugyanakkor leszögezte, hogy "a honvédelmi tárca forrásainak esetleges csökkenése nem jelentheti egy sikeres NATO-misszió csorbulását".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását