2024. április 27. - Zita

Várat magára a főváros egészségügyi helyzetnének rendezése

Eredménytelenné nyilvánította szerdán a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzéssel is foglalkozó bizottsága a Budapest Egészségügyi Modell Koncepció kidolgozására kiírt közbeszerzési eljárást, amire egyébként az önkormányzat nettó 250 millió forintot biztosíto
2008. november 12. szerda 19:46 - Hírextra
Részleteket a csütörtöki hivatalos eredményhirdetésig nem kívántak elmondani a politikusok. Az MTI információi szerint a továbbiakban tárgyalásos eljárás keretében folytatják a nyertes kiválasztását. A három pályázó közül azonban már nem mindegyik vehet majd részt ebben az eljárásban.

Horváth Csaba (MSZP), az egészségüggyel is foglalkozó főpolgármester-helyettes az MTI-nek elmondta, hogy a koncepció elkészítése várhatóan csúszhat egy hónapot a jövő év elején. Az is bizonyosnak tűnik, hogy határidőre nem lesz kész az az egészségügyi cselekvési terv, amit a pályázat nyertesének decemberre kellett volna elkészítenie. A részletező szakanyagokat, azt, hogy miként is alakuljon a főváros egészségügyi ellátása, a jövő év első felében mindenképpen elkészítik - tette hozzá.

A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint még novemberben a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti azt a javaslatát, hogy hozzanak létre egy egészségügyi zrt.-t. A társaság megalapításáról pedig várhatóan decemberben döntenének. A zrt.-nek meghatározó szerepe lesz a 16 ezer ággyal működő, 14 ezer dolgozót 90 telephelyen foglalkoztató intézményhálózatnak a korszerűsítésében.

A zrt. létrehozása nem érinti a kórházak jelenlegi működését, önállóságát - jegyezte meg. Hozzátette, hogy a zrt., mint egy szolgáltató központ, informatikai, kontrolling és közbeszerzési kérdésekben is szorosan együttműködne a kórházakkal.

Horváth Csaba hangsúlyozta, hogy az átalakítás közben nem sérülhet az egészségügyi ellátás színvonala, sőt, reményeik szerint jobb lesz. Az új rendszerben érdemben nem csökken a kórházi ágyak, az orvosok és a szakápolók létszáma sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását