2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Fidesznek nem tetszik a polgári hulladékégető

A Fidesz felhívja a kormányt, hogy vizsgálja felül a Szerencstől 40 kilométerre lévő Polgárban épülő, 95 százalékos készültségi fokú gumiabroncs égető üzem működését, mivel az szennyezné a levegőt és évente 100 ezer egységet használna fel az ötmilliós mag
2007. december 16. vasárnap 16:29 - Hírextra
Erről Illés Zoltán, a nagyobbik parlamenti ellenzéki párt környezetpolitikusa beszélt vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzáfűzte: a Fidesz azt is elvárja a kormánytól, hogy vizsgálja felül klímapolitikáját, környezetpolitikáját és gazdasági stratégiáját tekintettel a globális klímaváltozásra.

A politikus kitért arra, hogy az Európai Unió három hónapja úgy döntött, hogy a hulladékégetés nem tekinthető hasznosításnak, hanem megsemmisítésnek, amely egész más megítélés alá esik.

Illés Zoltán felvetette, hogy Magyarországnak amúgy sincs annyi gumiabroncs hulladéka, hogy egy 18,5 ezer tonna kapacitású égetőüzemre lenne szükség és - habár az EU rendszabályai ezt lehetővé teszik - káros lenne, ha például Ausztriából, vagy Németországból gumiabroncsok érkeznének égetésre.

A környezetpolitikus érthetetlennek nevezte, hogy a környezetvédelmi tárca támogatja ezt a beruházást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását