2022. szeptember 30. - Jeromos

A bolgár prosti a legelterjedtebb

A bolgár prostitúció az egyik legkiterjedtebb Európában a Demokrácia Tanulmányi Központ nevű, bűnözésre és korrupcióra szakosodott elemzőintézet szerint.
2007. december 16. vasárnap 10:07 - Hírextra
"A legszerényebb becslések szerint is a bolgár örömlányexport évi 0,9-1,8 milliárd euró bevételt hoz, azaz 2006-ban a bolgár hazai össztermék 3,6-7,2 százalékát tette ki. A jelenség nagysága hasonló a tajvanihoz és dél-koreaihoz" - mondta Tihomir Bezlov, az intézet kutatója szófiai sajtótájékoztatóján.

A tanulmány szerint 18-21 ezer bolgár nő űzi a legősibb mesterséget Európában, közülük 6-7 ezren Németországban, Belgiumban, Görögországban és Hollandiában. Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban 7-8 ezer bolgár örömlány működik.

Rövid időszakokra a Nyugat-Európában tanuló vagy dolgozó diáklányok és az ápolónők is áruba bocsátják a testüket.

Németországban, ahol a szexuális szolgáltatások piaca a "legfejlettebb", a rendőrséghez segítségért forduló prostituáltak 12,7 százaléka bolgár, míg a népesebb országokból, így Oroszországból érkezettek aránya csak 1,2 százalék. Hollandiában a segítséget kérő prostituáltak körében 14 százalék a bolgárok aránya, és csak 10 százalék az oroszoké.

A 100 ezer lakosú dél-bulgáriai Szliven városa, ahonnan a brüsszeli kirakatokat kéjnőkkel megtöltik, országos rekordot döntött: itt a 15 és 30 év közötti lányok közül minden tizenötödik árulja a bájait. "Ez társadalmi katasztrófa" - mondta Tihomir Bezlov.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását