2024. április 26. - Ervin

Tiniket prostituálnak

A brit belügyminisztérium szerdán bejelentette, hogy új nyomozócsoportot hozott létre, miután kiderült: egyre több tinédzser korú lányt kényszerítenek prostitúcióra a szigetországban. Egyelőre nincsenek konkrét adatok, de sokasodnak a bejelentések a "bels
2007. december 5. szerda 16:11 - Hírextra
Az új trend szerint egy jóképű, jól öltözött tinédzser fiú kezd el 10-12 év körüli lánynak udvarolni, drága ajándékokat vesz neki, ékszereket, mobiltelefonokat ad választottjának, majd italra és kábítószerekre szoktatja ré, végül pedig elvadítja a családjától. Később arra kéria lányt, hogy adja vissza neki a "kölcsönt" úgy, hogy lefekszik a nagybátyjával, akik később egyre növekvő számban jelennek meg a színen. Ezután a lányt fenyegetésekkel nyíltan is prostitúcióra kényszeríti.

A BBC-nek nyilatkozó 13 éves tinédzser, aki kikerült az emberkereskedők kezéből, elmondta, hogy bár sokan figyelmeztetik a gyerekeket az iskolák körül ólálkodó felnőttekre, a veszélyes "kortársakról" senki nem beszél. A lányt anyja megerőszakolásával és háza felgyújtásával fenyegették, amennyiben beárulja kerítőit.

A tinédzserek általában nem hajlandóak tanúskodni vagy vallomást tenni.

A Crop, azaz a "belső" emberkereskedelem következményeivel foglalkozó civil szervezet (Coalition for the removal of pimping) már több tucat hasonló esetet jegyzett fel.

Mint Vernon Coaker belügyi államtitkár elmondta: ismertető filmet forgatnak a jelenségről, amelyet iskolákban fognak bemutatni. Az új bűnügyi csoport jövőre nyújtja be jelentését a kormánynak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását