2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Név szerint az egészségbiztosítási pénztárakról

A Fidesz név szerinti szavazást fog kezdeményezni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslat hétfői végszavazásánál - jelentette be Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
2007. december 15. szombat 13:57 - Hírextra
"Szeretnénk, ha az ország látná, hogy a képviselők, akiket a parlamentbe küldtek, hogyan foglalnak állást nyílt színen" - indokolt a politikus, továbbá arra kérte Szili Katalin házelnököt, hogy hétfőn ő is nyilvánítson véleményt a törvényről, és ha esetleg elnökölne a szavazásnál, oldja meg helyettesítését.
"Arra kérjük Szili Katalint, hogy találjon arra módot, hogy december 17-én "nem" szavazatát ki tudja nyilvánítani" - fogalmazott Mikola István.

Szili Katalin korábban jelezte, hogy akkor is nyilvánvalóvá teszi álláspontját az egészségbiztosítási törvény zárószavazásakor, ha éppen elnököl, legfeljebb nem voks formájában, hiszen a házelnök nem szavazhat. Azt nem mondta meg, hogy ha lehetősége lesz szavazni, akkor hogyan voksol majd.
Mikola István utalt arra, hogy az Országgyűlés elnöke azt kérte, halasszák februárra a szóban forgó javaslat végszavazását.

Az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke a sajtótájékoztatón példátlannak nevezte, hogy ekkora a társadalmi elégedetlenség egy törvény kapcsán, amelyet csak a hatalmon lévő politikai elit támogat.
Kifejtette: ha ez a törvény hatályba lép, a kialakuló rendszer sokba fog kerülni, és a szegényebb emberek elveszítik a gyógyulás esélyét.

Arra a kérdésre, hogy mit tud tenni a Fidesz annak érdekében, hogy ez a törvény ne lépjen hatályba, Mikola István úgy válaszolt: ha megszavazzák a törvény és azt a köztársasági elnök aláírja, akkor az Alkotmánybírósághoz fordulnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását