2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Gyermekjogok hete Salgótarjánban

Gyermekek vagyunk, miénk a világ - ez a mottója a november 13. és 20. között zajló rendezvénysorozatnak, amelyet 12. alkalommal rendez meg Salgótarján önkormányzata; a programokba idén a családokat is szeretnék bevonni - mondta az MTI-nek kedden a város p
2008. november 11. kedd 16:44 - Hírextra
Székyné Sztrémi Melinda elmondta: az elmúlt években a felsőtagozatos és középiskolás fiatalok felé tolódott a programsorozat, de ebben az évben újra a gyerekek lesznek a középpontban.

Salgótarján önkormányzata 1997-ben az elsők között csatlakozott a francia parlament felhívásához, amely hivatalos ünnepnappá nyilvánította november 20-t, a Gyermekjogi Egyezmény elfogadásának napját. Az egyhetes rendezvénysorozat évről-évre ehhez az eseményhez kapcsolódik.

A három fő helyszínen - a megyei könyvtárban, a művelődési központban és az ifjúsági irodában - zajló programok sorában szó lesz idén a gyermek- és diákjogokról, a gyerekeket veszélyeztető jelenségekről, a felnőttek felelősségéről, a fiataloknak szóló szolgáltatásokról, és a boldog gyermekkorról.

Hagyományosan ezúttal is megtartják a fiatalok fogadóóráját, a diákönkormányzatok képviselőit a polgármester fogadja a városházán.

Már 10-től látogatható a drogjelenségek kialakulását bemutató Kronodrog című kiállítás.
"Gyere, gyere fel a weboldalra" címmel a könyvtárban ismerkedhetnek meg a kisebbek az eligazodást segítő internetes keresőkkel és keresési felületekkel, ugyanitt az információ hatalmába, a nyomtatott sajtóból való tájékozódásba is bevonják az érdeklődőket. A könyvtárban azt is megmutatják, hogyan köttethetők be a régi könyvek és folyóiratok.

Újjáalakuló ülését tartja a Gyermek és Ifjúsági Érdekegyeztető Fórum, amely konkrét javaslatokat is megfogalmaz, és véleményezi is a közgyűlés elé kerülő, ifjúsággal kapcsolatos anyagokat.
Kiállítást nyitnak meg az óvodásoknak meghirdetett rajzpályázatból. A kicsik feladata az volt, jelenítsék meg, mit gondolnak arról, hogyan élnek más országokban a gyerekek.

November 20-án nyitják meg a Salgótarján életében új színfoltot jelentő, ökobútorokkal berendezett KölyökZugot a művelődési központban, amely gyermekmegőrzőként és játszóházként funkcionál majd.

Levente Péter két előadást tart a programsorozatban, az egyik módszertani bemutató lesz óvónőknek, dajkáknak, tanítóknak és ifjúságsegítőknek, másik előadása pedig a magatartáskultúráról szól a tanító, a szülő és a gyerek nézőpontjából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását