2024. május 9. - Gergely

A romlotthús-saga: őrizetben a cégvezetők

A rendőrök csütörtök este tartóztatták le a romlott húsokat, húskészítményeket tároló raktárat és az ezeket értékesítő boltot működtető cég igazgatóhelyettesét is.
2007. március 2. péntek 11:33 - Hírextra
A húsbotrányban a rendőrök még csütörtökön három embert hallgattak meg gyanúsítottként, őket rajtakapták, amikor szerda késő este romlott virslit pakoltak teherautóra a hatóságilag már lezárt raktárból. A Független Hírügynökség információi szerint a cég tulajdonosa és két munkatársa próbálta a romlott húsok egy részét kilopni a raktárból. A három embert előállították, a cég tulajdonosát őrizetbe vették, két munkatársa szabadlábon védekezhet.

A rendőrök a kihallgatások közben olyan információkat kaptak, hogy a cég helyettes vezetője, aki egyben a raktárat is vezette 2006-2007-ben többször adott az alkalmazottaknak utasítást adott, hogy a lejárt szavatosságú hústermékeken érvényes szavatossági időpontot tüntessenek fel, és azokat úgy hozzák azt forgalomba - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozók csütörtökön este gyanúsítottként hallgatták ki a igazgatóhelyettest, akit aztán őrizetbe vettek.

A nyomozók kérték a cég tulajdonosának és igazgatóhelyettesének előzetes letartóztatását, erről várhatóan még pénteken dönt a kecskeméti városi bíróság.

A rendőrségi szóvivő szerint az ügyben várhatóan újabb gyanúsítottakat hallgatnak majd ki.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását