2024. május 2. - Zsigmond

Kerékpárosok Szegeden tiltakoznak

A szegedi kerékpárosok nehéz helyzetére kívánják fölhívni a figyelmet a Magyar Kerékpárosklub szegedi alapszervezetének tagjai, akik péntek reggeltől estig a Tisza-parti város polgármesteri hivatala körül kerekeznek.
2007. december 14. péntek 12:15 - Hírextra
A város vezetése nem foglalkozik megfelelő módon a kerékpározással mint közlekedési formával, folyamatosan félresöpri javító szándékú javaslatainkat - mondta Dovalovszky András, a helyi szervezet vezetője a demonstráció kezdetekor újságíróknak.

Hozzátette: azért döntöttek a sajátos tiltakozó akció mellett, mert a közgyűlés pénteki ülésén dönt a város kerékpárút-hálózatának csaknem 270 millió forintos fejlesztéséről.

Az alapszervezet vezetője szerint a Szegeden építendő új kerékpárutakat nem "egy vonal felfestésével", a járdákon a gyalogosok terét csökkentve, s nem a zöldterületek kárára kellene kialakítani.

Dovalovszky András elmondta, a klub tagjai és szimpatizánsai egymást váltva, a közlekedési szabályokat betartva, a városháza körül kerekeznek, délután pedig a Magyar Kerékpárosklub elnöke, László János petíciót ad át a város vezetőinek.

Nagy Sándor alpolgármester közölte, a városban 54 kilométernyi kerékpárút van, így a legtöbb országos szakmai értékelés Szegedet tartja a kerékpárút fejlesztés mintaértékű településének.

Szeged a Dél-Alföldi Operatív Programon 270 millió forint támogatást nyert kerékpárút hálózat fejlesztésre, ez a város kilenc pontján, mintegy hat kilométer hosszan teszi lehetővé új utak építését - áll a politikus MTI-hez eljutatott közleményében.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását