2024. április 20. - Tivadar

SZDSZ a kirekesztés ellen

Európai összefogást kezdeményeztek a szabad demokraták a rasszizmus és az idegengyűlölet ellen -mondta Kóka János egy pénteki sajtótájékoztatón. A liberálisok elnöke arra a dokumentumra utalt, amelyet csütörtökön fogadott el az Európa Parlament.
2007. december 14. péntek 16:45 - Hírextra
Mohácsi Viktória a liberálisok EP képviselője a sajtótájékozatatón azt mondta, hogy az Európai Parlamentben azután kezdődött gyors egyeztetés a frakciók között, hogy hétfőn egy parlamenti felszólalásában beszámolt a Magyar Gárda múlt hét pénteki tatárszentgyörgyi megmozdulásáról.Mohácsi Viktória szerint a dokumentum elfogadásával a magyar köztársasági elnök, az ombudsmanok és a magyar kormány után az EP is megtette a szükséges lépéseket.

A polititkus bejelentette azt is, hogy vizsgálatot kér a Nemzeti Nyomozó irodától annak kapcsán, hogy mennyiben meríti ki a közösség elleni igazgatás tényállását a Magyar Gárda múlt pénteki tatárszentgyörgyi felvonulása, illetve a most péntekre tervezett kerepesi demonstráció.

Ez az ország mindannyiunké, 10 millió emberé, liberálisoké és konzervatívoké, romáké, és gádzsóké - mondta az SZDSZ elnöke. Kóka János a pénteki sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra is, hogy pénteken, Kerepesen jelen lesz az SZDSZ több képviselője, így például Mohácsi Viktória, vagy Gusztos Péter is. A Pest megyei településen fáklyás felvonulást szervezett a helyiek egy csoportja, hivatalosan a "békés egymás mellett élés jegyében", több romaszervezet szerint cigányellenes demonstráció készül.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását