2024. május 3. - Tímea, Irma

Nincs fűtés a múzeumokban

Korszerűtlen a fűtéshálózat, a nyílászárók réseinél pedig kiszökik a meleg - ez az egyik oka annak, hogy hidegek pécsi múzeumok termei. A másik ok, hogy kevés a pénz a fűtésre: havonta kétmillió forint jut rá, de háromszor ennyi kellene.Kabátban kell végi
2007. december 14. péntek 18:25 - Hírextra
Csak a leglátogatottabb termeket fűtik, azokat 20 fokra. A többit 14 fokon tartják, így akarják a kiadásokat csökkenteni. Évente 240 millió forintból gazdálkodnak, de csak a 19 múzeum fűtéskorszerűsítésére kellene legalább ennyi. A fenntartó, a Baranya megyei önkormányzat elnöke szerint segítenek, ha tudnak, de nekik is csaknem kétmilliárd forintos adósságuk van.

Nem szeretnénk, hogy lehetetlen körülmények közé kerüljenek a múzeumlátogatók csak azért, mert az önkormányzatnak anyagi nehézségei vannak - mondta a Független Hírügynökségnek Hargitai János, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke.

A múzeumokban takarékoskodnak, ahogy tudnak. De azt mondják, csak addig lehet spórolni, amíg ez a látogatókat el nem riasztja.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását