2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet panaszt tett

Szerdán várhatóan egy újabb ügy kapcsán folytatódik Kolompár Orbán kihallgatása a Kecskeméti Városi Bíróságon - közölte a hétfői tárgyalás felfüggesztésekor a per tanácsvezető bírája.
2009. november 16. hétfő 21:07 - HírExtra
Mátyásné Polereczki Éva az első tárgyalási nap végén elmondta: az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke szerdán egy másik ügyben áll a Kecskeméti Városi Bíróság elé.

A budapesti VI.-VII. kerületi ügyészség által emelt vád miatt, amely szerint Kolompár Orbán az OCÖ elnökeként arra utasította a roma érdekképviselet pénztárát, hogy utólagos elszámolásra négy részletben összesen 5 millió 70 ezer forintot fizessen ki, de azzal nem számolt el és a kár sem térült meg. A roma politikust ezért jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntettével és számviteli fegyelem megsértésében bűnsegédlettel vádolják. Ebben az ügyben egyébként hétfőn idő hiányában nem hallgatták ki az első rendű vádlottat.

A bíró utalt arra is: a perben a korábban született vádiratokkal egyesítve rövidesen egy harmadik ügyet is tárgyalnak majd, melyben a Kecskeméti Városi Ügyészség idén október elején emelt vádat Kolompár Orbán és öt társa ellen jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekei megsértése miatt. A gyanúsítottak az Európai Unió foglalkoztatási programját segítő pályázat révén a közösségi költségvetésből 109,1 millió forintot, a hazai költségvetésből pedig 36,4 milliót szereztek meg jogosulatlanul, és további 76,5 milliót kíséreltek megszerezni.

E vádirat szerint a szervezetek által felvett 145,5 millió forint támogatási összeg elszámolásához benyújtott, bizonylatokon szereplő gazdasági események nem valósultak meg, így a benyújtott bizonylatok sem valósak.

Kolompár Orbán és vádlott-társai hétfőn jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, jelentős értékre elkövetett sikkasztás, számviteli fegyelem megsértése és magánokirat-hamisítás vádja miatt állt bíróság elé. Ez a tárgyalás november 19-én folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását