2024. május 5. - Györgyi

Együttműködés Békéscsaba és Székelyudvarhely között

Ünnepélyes keretek között erősítette meg hétfőn Békéscsaba és Székelyudvarhely együttműködési megállapodását a két város polgármestere, Vantara Gyula és Szász Jenő a békési megyeszékhelyen. Vantara Gyula, elmondta: a két település kapcsolata 17 éves múlt
2007. október 22. hétfő 20:49 - Hírextra


Ez év augusztusában a békéscsabai önkormányzat küldöttsége három napon át vendégeskedett Székelyudvarhelyen, ezen a találkozón fogalmazódott meg mindkét fél részéről, hogy időszerű a testvérvárosi kapcsolat elmélyítése.

A megállapodás hét pontban tartalmazza az együttműködés területeit, többi között a kultúrát, a gazdaságot, az oktatást és az idegenforgalmat. Keretmegállapodás született, mely bármikor újabb fejezetekkel bővíthető - tette hozzá Békéscsaba polgármestere.

A székelyudvarhelyi városvezető arra emlékeztetett, hogy az első testvérvárosi kapcsolatuk éppen Békéscsabához köti őket, ezért ez az együttműködés "első az egyenlők között". Szász Jenő elmondta: az európai uniós csatlakozás óta Romániában egyre inkább megjelenik a külföldi tőke, jelentős beruházások indulnak, s ez jó lehetőséget jelenthet a magyar vállalkozóknak, építőipari cégeknek is.
"A modern technológiával, nagy szaktudással rendelkező békéscsabai cégek komoly piacot találhatnak Erdélyben" - tette hozzá, rámutatva, hogy Székelyudvarhely ebben összekötő szerepet kíván vállalni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását