2024. április 20. - Tivadar

Nemzeti Színház: hétfőn dönthetnek

A Nemzeti Színház Zrt. vezérigazgatói pályázatait elbíráló bizottság tagjai két pályamunkát korábban hiányosan kaptak meg, ezért a teljes pályázatok megismerése után hétfőn újra összeül a bizottság, hogy eldöntse, változtat-e csütörtöki döntésén - közölte
2007. december 14. péntek 17:54 - Hírextra
A közlemény szerint a Nemzeti Színház igazgatói pályázatát elbíráló bizottság csütörtökön megtartott ülését követően a minisztériumhoz jelzés érkezett, hogy két pályázónak a bíráló bizottsági tagokhoz eljuttatott pályázati anyagából a sokszorosítás közben kimaradt néhány oldal.

Mint írják, a hiba észlelését követően a tárca az ezekkel a lapokkal kiegészített teljes pályázati anyagokat futárral eljuttatta valamennyi bizottsági taghoz, egyben december 17-én, hétfőn reggelre összehívta a bíráló bizottság ismételt ülését, hogy eldönthessék: a kiegészítések ismeretében kívánnak-e módosítani eredeti döntésükön.

Hiller István miniszter a bíráló bizottság végleges javaslata alapján hozza meg döntését a jövő héten a Nemzeti Színház új igazgatójának személyéről - áll a közleményben.
A tárca csütörtöki közlése szerint a bizottság hat külsős és három minisztériumi tagból áll, elnöke Schneider Márta kulturális szakállamtitkár.

Sajtóinformációk szerint a bizottság tagjai között van Molnár Piroska, a Nemzeti Színház színművésze, Zsámbéki Gábor, a Katona József Színház és Léner Péter, a József Attila Színház igazgatója, valamint Nagy András, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója.
A kulturális tárca korábbi tájékoztatása szerint határidőn belül öt, azon túl pedig egy pályázat érkezett be az OKM-hez, a beérkezett anyagok között van egy páros pályázat is.

A minisztérium a pályázók nevét nem hozta nyilvánosságra. Sajtóinformációk szerint a Nemzeti Színház vezetői tisztségére Alföldi Róbert, a Bárka Színház igazgatója, Balikó Tamás, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Hudi László rendező, az Alternatív Színházak Szövetségének elnöke és Imre Zoltán színháztörténész, dramaturg, valamint Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója pályázott.

A bíráló bizottság csütörtöki ülését követően megjelent sajtóértesülések szerint a testület Alföldi Róbert pályázatát támogatta.

A Nemzeti Színház új vezetőjének megbízása 2008. július 1-jétől a teátrum tervezett szervezeti átalakításáig, de legfeljebb 2013. július 31-ig tart. A jelenlegi vezető, Jordán Tamás megbízatását 2008. június 30-ig meghosszabbították, így a két vezető az évad végéig együtt dolgozik majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását