2024. április 28. - Valéria

A Delta második díja

Mundruczó Kornél Delta című filmje - a közönség szavazatai alapján - második díjat nyert a 18 versenyfilm közül az Era Nowe Horyzonty nevű wroclawi nemzetközi filmfesztiválon.
2008. július 28. hétfő 18:25 - Hírextra
Az alsó-sziléziai egyetemi városban a fesztivál fődíjasa a Gyerekeső című új-zélandi alkotás, Vincent Ward rendező munkája lett - mondta el az MTI-nek Gordon István, a Varsói Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

A 18 versenyfilm mindegyikét háromszor vetítették, s a közönség döntött, az első lett a "világ végéről" érkezett alkotás - ahogy magukat az új-zélandiak nevezték - 4,79 százalékkal, a Delta 4,71 százalékot kapott, így a második helyet szerezte meg, míg a harmadik díjat Isaac Julien brit rendező Derek című filmje kapta.

Wroclawban szinte egész Lengyelország összejött, éjjel két óráig élt a város, s a főtéren Új-Zéland természeti szépségeiről fotókiállítás is látható volt a fesztivál ideje alatt - jegyezte meg a magyar intézetigazgató, aki szintén részt vett a fesztiválon. Hozzátette, hogy Mundruczó Kornél ott volt filmje bemutatóján, és sok interjút is adott.

A wroclawi filmfesztivál nagysikerű nyitó eseménye Szemző Tibor Csoma című opéra cinematique-jának világpremierje volt az Operaházban, narrátora pedig Krystyna Janda, a népszerű lengyel színésznő. A darabot október 24-én Budapesten, a Művészetek Palotájában is bemutatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását