2024. április 28. - Valéria

Gázos helyzet Ózdon

Egy ózdi család négy tagja került kórházba csütörtök délután, miután mindannyian szén-monoxid mérgezést szenvedtek. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez volt az első ilyen eset, tavaly azonban többen meghaltak a mérgező gáz miatt.
2007. december 14. péntek 13:01 - Hírextra
A mentők csütörtökön a délutáni órákban találtak rá egy ózdi lakásban élő család négy tagjára - egy házaspárra és két felnőtt korú gyermekükre. A szén-monoxid miatt mindannyian már eszméletlenek voltak, az ágyon, illetve a földön feküdtek öntudatlanul. A mentősök azonnal elzárták a gázcsapot a lakásban, a család tagjait pedig kivitték az udvarra, majd kórházba szállították. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják, hogy mi történhetett - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A fűtési szezon beindulásával idén ez volt az első eset Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, hogy valaki a mérgező gáz miatt került kórházba. Tavaly azonban a rosszul kormolt kémény, illetve a házilag beszerelt kályha egy idős asszony, illetve egy házaspár halálát okozta. Sajószentpéteren például az okozta a gondot, hogy az újonnan felszerelt páraelszívó annyira elszívta a levegőt, hogy a kazánból a kémény felé áramló gáz egy része is bekerült a lakásba. Akkor egy háromtagú család került emiatt kórházba.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a kémények és fűtőberendezések rendszeres ellenőrzésével elkerülhetők a hasonló tragédiák. Fontos azonban, hogy mindig szakemberrel kell végeztetni a beszerelést és az évenkénti vizsgálatot is. Vannak már olyan műszerek is, amelyek hangosan jeleznek, ha a lakásban szén-monoxidot érzékelnek, ekkor még időben ki lehet menni az udvarra. A szén-monoxid a tüdőbe jutva perceken belül eszméletvesztést és halált okozhat.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását