2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újabb szövetségek

Az Air China kínai légitársaság december 12-én bejelentette, hogy a pekingi nemzetközi repülőtér 3. terminálján megtartott ünnepség keretében hivatalosan csatlakozott a világ legnagyobb légitársasági szövetségéhez, a Star Alliance-hoz. Ugyanezen a napon c
2007. december 13. csütörtök 14:09 - Hírextra

Li Csia-hsziang, a kínai nemzeti légiforgalmi holding főigazgatója, egyben az Air China igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a gazdasági globalizáció hatására a cégek egyre nagyobb piaci nyomás alá kerülnek, és ahhoz, hogy az olyan légitársaságok, mint az Air China vagy a Shanghai Airlines teljesíteni tudják az ebből adódó feladataikat, növelni tudják általános versenyképességüket, az egyik lehetséges megoldás a Star Alliance-hoz való csatlakozás.

- Azáltal, hogy az Air China csatlakozott a szövetséghez, amelynek már tagja volt 17 másik vezető légitársaság, mindegyik tagtársaságnak nő a versenyképessége, mindegyikük nyer. A szövetség tagjaiként sokkal magasabb színvonalon tudják kiszolgálni ügyfeleiket - jelentette ki a főigazgató.
Jaan Albrecht, a Star Alliance elnöke szerint a 10. születésnapját ünneplő szövetség a lehető legszebb ajándékot kapta azzal, hogy csatlakozott hozzá az Air China és a Shanghai Airlines. - A két kínai légitársasággal 19-re nő a szövetség tagjainak száma, aminek köszönhetően még kényelmesebbé válik a légi utazás, és még erősebb lesz a Star Alliance mint globális hálózat, különösen a gyorsan fejlődő kínai piacon - mondta.

Az Air China és a Shanghai Airlines csatlakozásával a Star Alliance tagtársaságai kiszolgálják öt kontinens 160 országát, van 740 saját várótermük, gépeik naponta összesen 17 ezerszer szállnak föl és le 897 repülőtéren. A Star Alliance mostantól még nagyobb választékot kínál, még több segítséggel, földi szolgáltatással áll ügyfelei rendelkezésére.

Ezenfelül a szövetség tagtársaságainak ügyfelei mostantól még több légitársaságnál gyűjthetik és válthatják be törzsutaspontjaikat. Például az aranykártya-tulajdonosok már több mint 700 légitársasági váróterem szolgáltatásait vehetik igénybe, elsőbbséget élveznek a jegyfoglalásnál, a repülőtéri bejelentkezésnél és a beszállásnál.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását