2024. április 28. - Valéria

Újabb feladat a Ház padjaiban

Jövő hétfőn, az év utolsó plenáris ülésén napirendre kerül a parlamentben a Fidesz népszavazási kezdeményezéseit elrendelő határozat - közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülése után csütörtökön.
2007. december 13. csütörtök 14:05 - Hírextra

Kérdéses, hogy egy határozatról vagy háromról dönt-e a Ház, erről még tárgyal az alkotmányügyi bizottság - tette hozzá.

Hétfőn az Országgyűlésben bejelentették, hogy az Országos Választási Bizottság hitelesítette a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kérdésekhez gyűjtött aláírásokat. Ezt követően a parlamentnek 15 nap állt rendelkezésére, hogy elrendelje a népszavazást.

Szili Katalin tájékoztatása szerint szintén a hétfői ülésen - amely hivatalosan már rendkívüli téli ülésszaknak számít - lesz az egészségbiztosítási törvény és a jövő évi költségvetés zárószavazása. A tervezett napirend szerint mindkét szavazás a délután fél 6 és 7 óra közötti időszakban történik.
Titkos szavazással dönt a Ház a jövő nemzedékek ombudsmanjáról és az adatvédelmi biztosról. A két posztra Sólyom László köztársasági elnök Nagy Boldizsár nemzetközi jogászt, illetve Péterfalvi Attila jelenlegi adatvédelmi biztost jelölte.

A házelnök elmondta: várhatóan ratifikálják az uniós reformszerződést is.

Az Országgyűlés elnöke bejelentette: február 11-én kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka.
Beszámolt arról is, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője javaslatot tett arra, hogy a jövőben kedden és szerdán ülésezzen a parlament, mert így a képviselőcsoportok hétfőn hatékonyabban tudnák előkészíteni a heti munkát. Erről - mint mondta - január végére ötpárti egyeztetést kezdeményez, amelyen a tavaszi ülésszak egyéb fontos kérdéseit is meg tudják vitatni.

Szili Katalin kérdésre válaszolva kijelentette: még nem döntötte el, hogyan szavaz az egészségbiztosítási törvényről, ha éppen nem elnököl, vagyis lesz lehetősége a voksolásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását