2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kolozsváron nagy sikerről álmodnak

Tovább folytatja jó szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligájában a CFR Cluj: az erdélyi együttes szerda este a csoportkör második fordulójában gól nélküli döntetlent ért el a vendég Chelsea ellen. Kolozsvár még órákkal a mérkőzés után is dudaszótól volt han
2008. október 2. csütörtök 12:42 - Hírextra
A BL-újonc kolozsvári gárda az első fordulóban a kupasorozat egyik legnagyobb meglepetését okozva 2-1-re nyert az AS Roma otthonában. A román bajnokcsapat szerdán a legutóbbi BL-szezon döntőse ellen sem játszott alárendelt szerepben. A Chelsea csak Nicolas Anelka becserélése után, a második félidőben tudott rövid ideig mezőfölényt kialakítani, de Didier Drogba sérülését követően már nem tudta tartani a nyomást. A végjátékban pedig Petr Cech kapus bravúrja mentette meg az angolokat a vereségtől.

Az ünneplő drukkerek mellett lelkendezett a román sajtó is, a Gazeta Sporturilor napilap a "Megszorongatták az isteneket" főcímmel jelent meg. "A határozott, fegyelmezett, szorgalmas kolozsvári együttes teljes mértékben hatástalanította a Chelsea-t, a hajrában pedig két nagy helyzetet kihagyva maradt le egy történelmi sikerről" - írja a lap, kiemelve, hogy a CFR két argentin szélsője, Juan Culio és Sebastian Dubarbier játékát több európai nagycsapat képviselője is figyelemmel követte.

A Pro Sport sportnapilap az "Egyenlőbbek a Chelsea-nél" főcímmel nyilvánította ki véleményét, de a CFR jó szereplését az angol sajtó is elismerte. A Daily Mirror szerint "a harcias romániai csapat akár a győzelmet is megszerezhette volna, hiszen a Chelsea egy pillanatig sem mutatta, hogy ura lenne e helyzetnek." A The Sun elsősorban Didier Drogba újabb sérülésével foglalkozik, amelyik a napilap szerint akár hat hétig is távol tarthatja a pályától az elefántcsontparti csatárt. A lap kiemeli, hogy Felipe Scolari irányítása alatt a londoni Kékek most először nem tudtak gólt szerezni egy találkozón.

A brazil tréner saját bevallása szerint elégedett volt az egy ponttal is. "Nemcsak Drogba dőlt ki, a végén John Terry és Alex is sérülten játszott, ezért nem hiszem, hogy ennél többet érhettünk volna el" - nyilatkozta Scolari.

A másik oldalon a CFR edzője, Maurizio Trombetta, a több mint 20 ezer néző buzdítását emelte ki. "Fantasztikus volt a hangulat, ami érthető is, hiszen Európa egyik élcsapata ellen játszottunk jól" - mondta az olasz szakember, aki azt is megindokolta, miért cserélt csak egyszer a mérkőzés során. "Csupa jól öszpontosító, minőségi futballt művelő játékost láttam a pályán, akik emellett fáradhatatlannak bizonyultak. Nem hiszem, hogy a Chelsea félgőzzel játszott, én úgy láttam, mindent kiadtak magukból. A cél azonban továbbra is a harmadik hely megszerzése" - tette hozzá a csapatot egy hónapja átvevő Trombetta.

Pászkány Árpád, a kolozsvári együttes tulajdonosa azonban immár merészebb álmokat szövöget. "Egy döntetlen a Chelsea-vel óriási sikert jelent. Bízom abban, hogy a most megszerzett egy pont jó alap lesz a nyolcaddöntős szereplésünkhöz" - jelentette ki a kolozsvári üzletember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását