2024. április 20. - Tivadar

Lelopták a turult

Ellopták a bronzból készült turulmadarat a Nagykanizsához közeli Kisrécse második világháborús emlékművéről - közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Csizmazia Péter tájékoztatása szerint a hősi emlékművet szerdára virradóra rong
2007. december 13. csütörtök 19:23 - Hírextra

A távirati iroda megkeresésére a település polgármestere elmondta: a tolvajok a faluban álló obeliszk felső részét ledöntötték, így feszítették le a műalkotást.

Tóth Lucia szerint a mintegy hárommázsás tömböt valószínűleg kötelekkel áthurkolva rántották le a földre, és legalább három-négy ember kellett a lopáshoz.

Az emlékművet 1991-ben magánfelajánlásból emeltette a település - közölte a polgármester. Hozzátette: a tettesek egy falu költségvetését képesek tönkretenni egy ilyen lopással.

A polgármester szerint a 197 lakosú Kisrécsén most azon gondolkodnak, hogy márványból vagy műkőből szabad csak pótolni a szobrot, mert a színesfémtolvajok semmit nem kímélnek.

Megjegyezte azt is, hogy a tettesek minden bizonnyal készültek a lopásra, mert tudhatták, hogy a zsákfaluban egy gyéren lakott területen állt a szobor. Tóth Lucia abban bízik, hogy valamelyik színesfém-felvásárlónál még előkerülhet a bronz turul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását