2024. április 28. - Valéria

11 milliót kapnak az elcserélt ikerpárok

Több mint 11 millió forintnyi (500 ezer jüan) kártérítés kifizetésére ítélték azt a kínai kórházat, amelyben 21 évvel ezelőtt két ikerpár négy tagja közül kettőt összecseréltek.
2007. december 13. csütörtök 15:35 - Hírextra

A pekingi kórházban még 1986-ban történt csere után a fiúk szüleinek csak annyi tűnt fel, hogy az idő múlásával fiaik egyre kevésbé hasonlítottak egymásra. Az ikerpár egyik tagja 184 centiméter magas, erős testlakatú férfivá cseperedett, miközben vékonyabb felépítésű "ikertestvére" 14 centiméterrel maradt alacsonyabb.

Az ikrek egymásról mit sem sejtve ugyanabban a pekingi a külvárosi kerületben éltek. Két évvel ezelőtt a testvérpárok közül Hsziang Nan (Xiang Nan) és Vang Ji-ven (Wang Yiwen) találkozott, és hasonlóságukból adódóan is kölcsönös barátság alakult ki köztük.

A fiúk sokáig nem is gyanakodtak, hogy hasonlóságuknak a puszta véletlenen kívül más okai is vannak, mígnem egy évvel ezelőtt a szomszédok arra kezdtek panaszkodni, hogy a Vangnak hitt fiatalember gyakran nem köszön nekik.

A DNS-tesztek a szülők gyanúját igazolták, ezért az ikrek családja a cseréért cserébe a bíróságon követelt és kapott jóvátételt.

Tavaly két kínai család a déli Kuanghszi Csuang (Guangxi Zhuang) autonóm területen egy 15 évvel ezelőtti csere miatt perelte be a helyi kórházat, akkor két fiúgyermeket cseréltek fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását