2024. április 29. - Péter

Kidobnák az Explorert a Windows-ból

Az Opera webböngésző fejlesztői a Microsoft elleni panasszal fordultak az Európai Bizottsághoz (EB), amelyben kérik a testülettől, hogy a redmondi szoftveróriás Windows operációs rendszerét használók számára is tegye lehetővé a szabad böngészőválasztást.
2007. december 13. csütörtök 17:46 - Hírextra

A norvég vállalat többek között azt kifogásolja, hogy a Microsoft jogellenesen akadályozza a szabad versenyt, és olyan alkalmazásokat fejleszt, amelyek az elfogadott webszabványokat figyelmen kívül hagyva nem működnek együtt a más cégek által készített programokkal.

A brüsszeli székhelyű bizottság korábban azért ítélte a Microsoftot 497 millió eurós bírság megfizetésére, mert szerintük az amerikai szoftvercég operációs rendszere és a hozzá adott Media Player médialejátszó közötti árukapcsolás befolyásolta a versenyt a médialejátszók piacán.
Az Opera Software azt szeretné elérni, hogy az EB a szeptemberi, mérföldkőnek számító döntése nyomán a Windows operációs rendszerekbe épített Internet Explorer böngészővel kapcsolatban is hasonlóan járjon el.

Az Opera fejlesztői szerint a Microsoft visszaél a világ számítógépeinek többsége feletti monopol helyzetével azzal, hogy más lehetőségeket fel sem ajánlva az IExplorer az operációs rendszer része.
A panaszos a bizottságon keresztül arra kötelezné a Microsoftot, hogy válassza külön az Explorert és a Windowst, vagy az operációs rendszerben többféle előre telepített böngésző közül lehessen választani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását