2024. március 29. - Auguszta

Kikaptunk az oroszoktól

Nem jutott be a legjobb négy közé a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon, miután a csütörtöki, párizsi negyeddöntőben 36-35-re kikapott a címvédő orosz csapattól.
2007. december 13. csütörtök 17:49 - Hírextra

Németh András szövetségi kapitány együttese szombaton a román-francia párharc vesztesével találkozik.
2. negyeddöntő:
Oroszország-Magyarország 36-35 (20-22)

Párizs, Bercy-csarnok, 5000 néző, v: Kristic, Ljubic (szlovén)

Oroszország:
Szuszlina - Uszkova, Andrjusina 7, Muravjova 2, Romenszkaja, Karejova 3, Vjahirjova 5, cserék: Szidorova (kapus), Poltorockaja 2, Poljonova 4/4, Sipilova 7, Posztnova 2, Turej 4/1, Dmitrijova


Magyarország:
Pálinger - Kovacsicz 5, Görbicz 9/4, Szamoránsky 5, Ferling 1, Tóth 7, Vérten 2 - cserék: Szűcs 1, Kirsner 1, Mehlmann 1, Balogh 3, Hornyák, Tomori

Hétméteresek: 7/5, illetve 4/4
Kiállítások: 8, illetve 6

A szövetségi kapitány döntése értelmében Borbás és Szucsánszki maradt ki a csapatból, míg a belső hármasból Mehlmann a cserék között szerepelt, helyette a jobbkezes Tóth volt a jobbátlövő, és Ferling, illetve Görbicz irányított.
A negyeddöntő elején felváltva estek a gólok. Az oroszoktól Poljonova két büntetőt is értékesített, míg Tóth, Görbicz és Szamoránsky szintén jól kezdett. A ritmus a 12. percben tört meg, ekkor Kirsner révén először vezetett a magyar válogatott (9-8). A lendület megmaradt, a két szélső, Kovacsicz és Vérten duplázott. Negyedóra elteltével 12-9 volt az állás.

Görbicz és a büntetőt is hárító Pálinger jóvoltából nőtt az előny, az oroszok pedig sokat cseréltek, miközben kapitányuk, Trefilov őrjöngött. A védekezés remek volt, a riválistól szinte csak Sipilova veszélyeztette a kaput.

Ezt követően a csereként beálló Szidorova két védést is bemutatott, pillanatok alatt 17-11-ről 17-15 lett, és Németh András időt kért. Hiába, mert négy perc alatt dobott hét góllal fordított a címvédő 18-17-re!

Kettős emberelőnyben sikerült visszavenni a vezetést (20-19), és a szünetig növelni a különbséget, ami nagyobb is lehetett volna, ha Poltorockaja nem talál be közvetlenül a dudaszó felharsanása előtt.
A fordulást követően megint felváltva potyogtak a gólok, a kereken kétméteres Poljonovát kiállították. 25-22-re elhúzott a magyar csapat, majd Hornyák ült ki. Ez most nem okozott gondot, mert a megsérült Kovacsiczot pótló Balogh, valamint a továbbra is sziporkázó Pálinger is tette a dolgát. Azonban elég volt egy-egy rossz lövés és passz, máris egyenlő lett az állás a 43. percre (28-28). Hullámvölgybe kerültek a magyarok, hat percig nem találtak be, és ezt kihasználva fordítottak az oroszok 29-28-ra.

Az utolsó negyedóra 29-29-ről indult, majd az 50. percben, 31-30-as magyar vezetésnél Trefilov-mester időt kért, mert akadozott a támadás. Megint Pálinger és Görbicz pillanatai következtek (33-30), aztán Tóth és Poltorockaja összeakadt, és mindketten kétperces pihenőt kaptak.

Később Vérten is kiült, a címvédő pedig az 56. percben egyenlített (34-34), ekkor Németh időt kért. A rivális fordított is, és két góllal ellépett. Balogh faragott a hátrányból, majd jött az utolsó támadás, de azt kivédekezte az orosz gárda, Mehlmann időntúli szabaddobása pedig elhalt a felnyúló kezeken.
A vereség azért különösen fájó, mert az első félidőben megroppantható lett volna a félelmetes ellenfél, másrészt a második játékrészben is volt olyan szakasz, amely alatt el lehetett volna dönteni az összecsapást.

Ezzel eldőlt, hogy a magyarok csak akkor juthatnak ki a pekingi olimpiára, ha a márciusi ötkarikás tornán - csoportjukban - az első vagy a második helyen végeznek.

Korábban:
Németország-Angola 36-33 (18-14)

Később:
Norvégia-Koreai Köztársaság 18 ó
Románia-Franciaország 20:30 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását