2024. április 27. - Zita

Kevés az állás

A magas adó- és járulékterhek miatt a kis- és középvállalkozások nem tudnak versenyhelyzetbe kerülni, nem tudnak új álláshelyeket teremteni - mondta csütörtökön az MTI-nek Bernáth Ildikó, a parlament foglalkoztatási bizottságának fideszes alelnöke.
2007. december 13. csütörtök 18:13 - Hírextra

Az ellenzéki párt képviselője azzal kapcsolatosan nyilatkozott, hogy a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalnak a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján az hangzott el: az egy hónappal ezelőttihez képest 7 ezerrel, az egy évvel korábbihoz viszonyítva csaknem 36 ezerrel nőtt a regisztrált álláskeresők száma novemberben, a hónap végén 419.800 álláskeresőt tartottak nyilván.

Bernáth Ildikó szerint a kis- és közepes vállalkozások nemcsak az adóterhek miatt nem tudnak versenyképesek lenni, hanem azért sem, mert nem tudnak pályázni az európai uniós forrásokra. A képviselő ezzel kapcsolatosan megjegyezte: az EU-ban az ilyen vállalkozások kiemelt támogatást kapnak.

A fideszes képviselő kitért arra, hogy az ország elmaradottabb régióiban, így Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön vannak a legnehezebb helyzetben e vállalkozások, és ezekben a régiókban a legmagasabb a munkanélküliek száma.

Egy kérdés kapcsán Bernáth Ildikó azt mondta, hogy a támogatott programok nem oldják meg a munkanélküliek helyzetét, és a munkaügyi ellenőrzések nincsenek összefüggésben a feketemunkások számának csökkenésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását