2024. április 28. - Valéria

Jótékony célra ajánlják fel a jutalmakat

Jótékony célra ajánlják fel év végi jutalmukat azok a fideszes önkormányzati vezetők, akik számára ezt még azelőtt szavazta meg a helyi közgyűlés, hogy Orbán Viktor levélben kérte volna: idén a szociális válságra tekintettel, ne kapjanak jutalmat - értesü
2007. december 13. csütörtök 21:09 - Hírextra

Az MTI érdeklődésére Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere megerősítette: a számára megszavazott mintegy 900 ezer forintos jutalmat jótékonysági célokra ajánlja fel, többek között a helyi csecsemőotthon és a kórház számára.

Debreczenyi János, Veszprém fideszes polgármestere szintén jótékony célra ajánlja fel azt a hathavi fizetéssel megegyező jutalmat, amelyet a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén szavazott meg számára - közölte a távirati irodával a veszprémi városháza szóvivője. Horváth György utalt arra is, hogy a két alpolgármester jutalmazásáról nem a közgyűlés, hanem a polgármester dönt, s szavai szerint ez a kérdés "a pénteki vezetői értekezleten lesz majd napirenden".

A testület legutóbbi ülésén Debreczenyi János polgármesternek a bérét 20 százalékkal, költségtérítését pedig 50 százalékkal emelte fel, így a fizetése a jövőben havi 600 ezer forint lesz, s elszámolás nélkül felvehető költségtérítése havi 180 ezer forintra növekszik - tájékoztatott a szóvivő.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a napokban megjelent sajtóhíreket megerősítve a távirati irodának azt mondta: Orbán Viktor valóban levelet írt a hét folyamán minden, fideszes színekben megválasztott polgármesternek, alpolgármesternek, megyei közgyűlési elnöknek és alelnöknek, amelyben az egyre mélyülő szociális válságra és az emberek egyre nehezedő életkörülményire tekintettel azt kérte tőlük, hogy ne terjesszenek a közgyűlések elé, és ne is támogassanak önkormányzati vezetők jutalmazásáról szóló indítványokat.

Szijjártó Péter szerint a kérést pozitívan fogadták az önkormányzati vezetők.
A szóvivő elmondta: a levélben a Fidesz elnöke megköszönte az önkormányzati tisztségviselők egyéves munkáját, és azt is leírta, hogy a mostani helyzetben, amikor a kormány alkalmatlansága és a hazugságai miatt egyre több az olyan család, amelyben hónap végén a bevételek nem fedezik a kiadásokat, az önkormányzati tisztségviselők munkáját nem a jutalom ismeri el, hanem az, hogy még mindig működőképesek az önkormányzati intézmények, az iskolák, a kórházak és a szociális otthonok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását