2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem lehet tudni, ki készül öngyilkosságra

Fejbe lőtte magát csütörtökön egy 22 éves szekszárdi rendőrnő. Az eset kapcsán Virág lászló, a rendőrség vezető pszichológusa az InfoRádiónak elmondta: szinte lehetetlen észrevenni, ha valaki öngyilkosságra készül. A rendőrök többségénél magánéleti problé
2008. július 18. péntek 21:42 - Hírextra
Fejbe lőtte magát egy 22 éves rendőrnő csütörtökön a szekszárdi rendőrség épületében. A hölgy magánéleti problémák miatt vetett véget életének.

Ezeket az eseteket nehezen lehet felderíteni, szinte lehetetlen megjósolni, készülni rá - nyilatkozta az InfoRádiónak Virág László. A rendőrség vezető pszichológusa elmondta: sokat számít, hogy kint legyenek az állomány között, ismerjék a gondjaikat, problémáikat.

Ha megnyílnak előttünk, akkor jó esély van arra, hogy mély krízisekben nem ezt az utat választják - jelentette ki a pszichológus.

Csak utólag tűnik úgy sokszor, hogy voltak látható előjelei az öngyilkosságnak - válaszolta az InfoRádió kérdésére Virág László. Hozzátette: nagyon nehéz felderíteni ezeket a jeleket, főleg a mai világban, ahol nagyfokú az elszemélytelenedés és kevesebb a társas kapcsolat.

A szakember elmondta: a megyei kapitányságokon alkalmaznak rendőrségi pszichológusokat, akik sok időt töltenek az állomány tagjai közt. Nemcsak vizsgálatokat, hanem problémafeltárást is végzünk, vannak tréningjeink is - fejtette ki Virág László.

Megjegyezte: épp a napokban foglalkoznak az első félév tapasztalatainak összegzésével. Eszerint a százat közelíti azoknak a kríziseknek a száma, ahol segítettek a rendőrség pszichológusai.

A magánéleti problémák a leggyakoribbak, de fontos a társadalmi megbecsülés is. A rendőröknek sem mindegy, hogy milyen visszajelzést kapnak a munkájukról - mutatott rá Virág László.
Forrás: Infó Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását