2024. május 9. - Gergely

Elégedett LEN-elnök

Bartolo Consolo, az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke annak a meggyőződésének adott hangot a debreceni rövidpályás Európa-bajnokság nyitó sajtótájékoztatóján, hogy sikeres lesz az esemény, már csak azért is, mert - mint mondta - a szerdáig tapasztaltak
2007. december 13. csütörtök 06:53 - Hírextra

Az elnök a köszöntőjében nem felejtette el megemlíteni, hogy a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) idén ünnepli százéves fennállását.

Sven Folvik, a LEN főtitkára hozzátette, az idei Eb-n az UNICEF-fel karöltve korteskednek a világ hátrányos helyzetben élő lakosságáért, ennek apropóján köszöntötte a nemrég UNICEF-nagyköveti kinevezést kapott olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnest. Kovács mellett egy másik világsztár, a 100 m gyorson nemrég világcsúcsot úszó Stefan Nystrand svéd sprinter is jelen volt a sajtótájékoztatón, aki rendkívül pozitívan nyilatkozott a Debreceni Sportuszoda adottságairól.
Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a rövidpályás Európa-bajnokság sikeres megrendezésével jó helyre kerül fel Debrecen az európai úszótérképre, egyúttal jelentős fejlődésnek indul városban a sportág. Gyárfás Tamás a rövid pályához alkalmazkodva stílszerűen röviden köszöntötte az egybegyűlteket.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a LEN hivatalos weboldalán, a www.lenweb.org címen élő közvetítést adnak valamennyi döntőről, ezen kívül a villáminterjúk és az eredménylisták is fent lesznek a lapon.
Bartolo Consolo azzal búcsúzott, hogy a verseny zárónapjára, vasárnap 15 órára ismét meghívta a média képviselőit, akkor jelenti be ugyanis a szövetség vezetősége a következő évek világeseményeinek helyszíneit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását