2024. május 2. - Zsigmond

Bajorország: dohánymentes övezet

Új dohányzásellenes törvényt fogadott el szerdán Bajorország. Ennek értelmében január elsejétől tilos lesz rágyújtani a nyilvános helyeken, az éttermekben, és elméletileg még az Oktoberfesten sem füstölhetnek a sörfesztivál vendégei.
2007. december 13. csütörtök 07:00 - Hírextra
Azért csak elméletileg, mert a bajor kormányfő azt ígérte: a jövő évi fesztiválra nem fog külön rendőröket küldeni, hogy ellenőrizzék: betartják-e a dohányzásellenes előírásokat a sörsátrakban.

A müncheni Oktoberfest évente 1 milliárd eurós (250 milliárd forint) bevételt jelent a városnak. A sörfesztivált 1810 óta rendezik meg.

Németországban a bajorok vezették be a legszigorúbb dohányzásellenes szabályokat. Az új törvény egyedül a kerthelységekben engedélyezi a füstölést. Németország sokáig elmaradt az európai szabályozástól. Csak idén szeptemberben lépett életbe az a törvény, amely megtiltotta hivatalokban és a tömegközlekedési eszközökön, elsősorban a vonaton a dohányzást. Mivel Németország 16 szövetségi államból áll, a helyi törvényhozások saját hatáskörben tovább szigoríthatják az előírásokat. Ezzel a lehetőséggel éltek most a bajorok.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását