2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Átvennék a kórházat

Megerősítette a jobboldali többségű egri önkormányzat csütörtöki rendkívüli ülésén azt a szándékát, hogy átvenné a Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház működtetését a jelenlegi fenntartótól, a szocialista vezetésű Heves Megyei Önkormányzattól. Egyben kérik
2007. december 13. csütörtök 15:45 - Hírextra

Erre azt követően került sor, hogy a megyegyűlés november 30-án pályázatot írt ki az Egerben működő intézmény működtetésére.

Az egri önkormányzat immár másodszor fejezte ki a kórház átvételére vonatkozó szándékát. Első alkalommal a megyegyűlés döntését megelőző napon deklarálta ezt.

Éppen ezért fogadta el a Heves Megyei Közgyűlés azt a módosító javaslatot, hogy amennyiben a város testületi döntést hoz a pályázatban szereplő pénzügyi kondíciók, a többi között 600 millió forintos biztosíték és 7 milliárd forintnyi fejlesztési kötelezettség teljesítéséről, úgy visszavonják a pályázatot.

Ugyanakkor az egri képviselő-testület által most elfogadott határozatban ezúttal sem szerepelnek összegek. Viszont arra szólítják fel a megyét, hogy a pályázat elbírálása előtt tárgyalja meg a város ajánlatát és hozzon döntést arról.

Lénárt András, a megyegyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke az MTI-nek azt mondta, hogy a várossal elbeszélnek egymás mellett.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a megye a tulajdont nem, csupán a vagyonkezelői jogot kívánja átadni. Annál is inkább, mert a tulajdonjog átadását tiltják a hatályos jogszabályok.

Szintén csalódását fejezte ki amiatt, hogy a döntés semmilyen pénzügyi garanciát nem tartalmaz. Ennek ellenére továbbra is várják a város érdemi ajánlatát és ha az megfelel a feltételeknek, visszavonják a pályázatot - mondta a politikus.

Az egri képviselő-testület ülésén egyébként a jelenlévő 22 városatya közül 14-en szavazták meg a javaslatot, mindnyájan a jobboldali pártok, illetve a velük együttműködő Egri Lokálpatrióta Egylet képviselői. A szocialisták, illetve a szabad demokraták többsége tartózkodott. Csupán egy MSZP-s képviselő szavazott "nem"-mel.

A kórház funkcionális privatizációja ellen egyébként korábban több civil szervezet tiltakozott demonstráció keretében, illetve sztrájkot helyeztek kilátásba az egészségügyi intézményben működő érdekképviseleti szervezetek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását