2024. május 9. - Gergely

A gyűlöletbeszéd elfogadhatatlan

Juhászné Lévai Katalin szocialista országgyűlési képviselő elfogadhatatlannak tartja, hogy néhány "acsarkodó" gyűlöletbeszédével, politikusok és közéleti szereplők sértegetésével irritálják Debrecen lakosságát az adventi vásár idején. Az MSZP képviselője
2007. december 13. csütörtök 18:20 - Hírextra

Juhászné Lévai Katalin szerint megengedhetetlen, hogy Debrecenben a Kossuth-szobrot rendszeresen árpádsávos zászlóval burkolják be, saját személyét pedig nemkívánatos személynek tartják a városban.

"A jobboldali csoport úgy gondolja, és ennek hangot is ad, hogy nekem és családomnak nincs helyünk Debrecenben" - fogalmazott közleményében a képviselő.

Juhászné Lévai Katalin szerint a politikus mint közszereplő csak egy bizonyos határig köteles elviselni a személyiségét és emberségét támadó és sértő megnyilatkozásokat.

Mint írja, méltatlan Debrecenhez, hogy a kivilágított és a megbékélést jelképező főtéren felállított fenyőfa mellett ehhez hasonló politikai acsarkodást kell hallgatnia a szeretet ünnepére készülő debrecenieknek és az odalátogató vendégeknek.

A szocialista országgyűlési képviselő ezért kéri Debrecen fideszes vezetését, hogy a jövő évben az adventi vásár időszakára tiltsák ki a politikát a Kossuth térről.

Juhászné Lévai Katalin ugyanakkor nem vonja kétségbe a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadságát, de - mint közleményében fogalmazott - elfogadhatatlannak tartja az említett, mindenféle erkölcsi normának ellentmondó szélsőséges kirekesztő gyűlöletbeszédet, legyen az jobb-, vagy baloldali.

"A jóérzésű debreceni lakosok nevében bízunk abban, hogy utoljára fordult elő Debrecenben, hogy az adventbe belekeveredik az aktuálpolitika" - zárul Juhászné Lévai Katalin közleménye.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását