2024. május 2. - Zsigmond

Megvan a csúszás oka

A fellebbezések miatt fordulhattak elő csúszások a felsőoktatási felvételizők kiértesítésénél, kedden azonban minden intézmény minden nevet megkapott az Oktatási Hivataltól - közölte Bakonyi László, a hivatal elnöke az MTI kérdésére.
2008. szeptember 9. kedd 17:14 - Hírextra
Tájékoztatása szerint az idén mintegy 1100 fellebbezési kérelem érkezett a hivatalhoz az augusztus 15-i határidőig. Megjegyezte: előfordult olyan eset is, hogy múlt csütörtökön futott be egy határidőig feladott fellebbezés. Ilyenkor nem lehet mit tenni, el kell bírálni a fellebbezést - mondta.
Hozzátette: mintegy 250-300 diáknak változott meg a besorolása, azaz mégis felvételt nyert vagy máshová került be.

Bakonyi László hangsúlyozta: a fellebbezés után bekerülőknek külön időpontokat határoznak meg az intézmények a beiratkozásra, így nem maradhatnak le semmiről.

Azzal kapcsolatban, hogy a pótfelvételizők kiértesítésénél csúszásokról érkeztek hírek, elmondta: az Oktatási Hivatal múlt hétfőig minden intézményt kiértesített. Van az OH-nak is arról tudomása, hogy ennek ellenére még nem történt meg a kiértesítés, ilyenkor nem nagyon tudnak mit tenni.
A fennakadásokat az okozhatta, hogy az idén lépett be az OH hatóságként a felvételi eljárásba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását