2024. június 12. - Villő

Szexbotrány miatt mondott le

Németországban szexbotrány miatt lemondott Schwerin város vezetője posztjáról. A konzervatív Andreas Lange szerdán azzal indokolta döntését, hogy meg kívánja kímélni a tartományi fővárost és családját a laptop-botrány következményeitől.
2007. december 12. szerda 12:59 - Hírextra
Berlintől észak-nyugatra, Mecklenburg-Előpomeránia tartomány fővárosában, Schwerinben ugyanis szokatlan tárgyra, egy politikus hivatali laptopjára bukkantak a rendőrök egy razzia során. A kérdőre vont prostitált beismerte, hogy a hordozható számítógépet egy kuncsaftja hagyta nála zálogként. A nyomozók hamar kiderítették, hogy Andreas Lange bizalmas adatokat is tartalmazó szolgálati laptopja akadt a horgukra, és azt valóban nem ellopták a 33 éves kereszténydemokrata családapától, hanem szerelmi szolgáltatásokért - készpénz hiányában - adta zálogba a férfi az örömlánynak.

"Tekintettel a személyemet érintő vitára, azért döntöttem a visszalépés mellett, hogy megóvjam városomat, az önkormányzatot és szeretteimet az ügy további kínos következményeitől" - fogalmazott szerdán Schwerinben a konzervatív politikus.

Németországban a becslések szerint napi egy millió "vendégük" van a férfi és női prostituáltaknak. A szolgáltatásokat gyakran neves közéleti személyiségek is igénybe veszik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását