2024. március 1. - Albin

Sólyom arcon csapta demokráciát?

A demokrácia arculcsapásának tekintik, de tudomásul veszik, hogy az államfő nem hallgatja meg személyesen álláspontjukat - mondta Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke szerdán tartott sajtótájékoztatón.
2007. december 12. szerda 14:00 - Hírextra

A Sándor-palota előtt tartott tájékoztatón arról beszélt, "a Magyar Gárda Egyesület támogatottságát a közvélemény-kutatások szerint milliós nagyságrendűre lehet becsülni", az adatot azzal magyarázta egy kérdésre válaszolva, hogy egy augusztusi felmérés szerint a lakosság 15 százaléka értett egyet a szervezet megalakulásával.

"Amennyiben ez így van, akkor tudnia kell, hogy ezeknek az embereknek is köztársasági elnöke ő, nemcsak a három ombudsmannak és nem csak az Országos Cigány Önkormányzatnak" - fogalmazott, feltéve a kérdést: "hogy küzdhet az a diszkrimináció ellen, aki maga is diszkriminál".

Szavai szerint a nagypolitika szereplői összefogtak ellenük, hogy elhallgassák "a létező cigánybűnözés" általuk leleplezett problémáját.

Mint mondta, kedden elektronikus levélben kért lehetőséget arra, hogy személyesen fejthessék ki álláspontjukat a köztársasági elnöknek, ám még a nap folyamán azt a választ kapták megkeresésükre, hogy a köztársasági elnöknek "nem áll módjában fogadni" őt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását