2024. április 26. - Ervin

Mikulás-keresőverseny

Mikulás-keresőversenyt hirdettek meg Kirgizisztánban egy héttel azután, hogy svéd mérnökök bejelentették: Kirgizisztánban lenne a Télapó legjobb lakhelye.
2007. december 12. szerda 08:42 - Hírextra

Hogy miért épp ott? Mert onnan indulva tudná a leggyorsabban postázni az összes ajándékot a világ összes gyerekének, otthononként akár 34 milliomod másodpercet is "elpepecselhetne". Ennyi ideje sem lenne, ha máshonnan, pl. az Északi-sarkról startolna, mert onnan jóval kevésbé hatékony az útvonal.

"Turisztikai hivatalunk eddig is tudta, hogy a Mikulás nálunk lakik, de most végre a svéd tudósok be is bizonyították" - mondta széles mosollyal a hivatal egyik vezetője a sajtónak. "Kirgizisztán hivatalosan is a Mikulás elismert hazája akar lenni" - tette hozzá.

A keresgélő verseny december 20-ig tart, és a győztes díjat kap. Hogy mit, arra nem tért ki a hivatalnok.

A svéd mérnökök egyébként Mikulás-sebességszámításukhoz úgy becsülték, hogy átlagosan 48 ember él négyzetkilométerenként, és - megintcsak átlagban - húsz méterre vannak egymástól a gyerekes házak. Az ajándékosztónak összesen 2,5 milliárd helyen kell megállnia, és ha a Föld forgási sebességével meghosszabbítja munkaidejét, 48 óra alatt végezhet. De csak ha Kirgizisztánból startol, mert onnan optimális a domborzat és népességeloszlás miatt az útvonal.

Mindent összegezve, a Mikulás rénszarvasának - vagy szarvasainak - másodpercenként 5600 kilométeres sebességgel kell húzniuk a szánt, azaz 20 millió 880 ezer kilométerrel óránként.
Van azonban egy másik számítás is, eszerint a Mikulás 4,26 ezred másodperc alatt végez. Az összes ajándékkal, a szánnal és magával. Ha ugyanis kellő sebességgel halad, akkor egy pillanat alatt lángra lobban és porrá ég.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását