2024. május 6. - Ivett, Frida

DNS-teszt szabadította ki az életfogytiglanost

Huszonöt év után kiszabadult a börtönből egy amerikai férfi Georgia államban, akit annak idején nemi erőszakért életfogytiglanra ítéltek.
2007. december 12. szerda 13:53 - Hírextra

A ma 48 éves John Jerome White-ot egy 1979-ben történt nemi erőszakért ítélték el 1980-ban, de akkoriban még nem volt bűnügyi DNS-vizsgálat.

A férfi ellen az volt a többrendbeli vád, hogy betört egy 74 éves asszony házába, megerőszakolta, és kirabolta a hölgyet. White 1990-ben kegyelmet kapott, de 1993-ban újból leültették drogos bűncselekménye miatt. Majd 1997-ben rablásért ítélték el hét évre, és ekkor azt a határozatot hozták, hogy le kell töltenie az életfogytiglant.

White a Georgia állambeli ártatlansági projektnek köszönheti szabadságát, ez a szervezet szorgalmazta, hogy genetikailag vizsgálják meg a tetthelyen talált szőrszálakat.

White a hetedik ember Georgia államban, akit DNS-teszttel tisztáztak. Mindegyik esetben szemtanúk vallomása alapján hoztak - ezek szerint tévesen - ítéletet.

Időközben az újraindított nyomozás eredményeként az 1979-es nemi erőszak vádjával letartóztattak egy másik férfit, aki megrögzött bűnözőként 1985 óta van rajta a szexuális bűncselekményekkel gyanúsíthatók listáján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását