2024. április 25. - Márk

A Szövetség nem foglal állást

A Magyar Vízilabda Szövetség - mivel nincs a tények ismeretének birtokában - jelenleg nem kíván állást foglalni az olimpiai bajnok Kósz Zoltán ügyében.
2007. november 26. hétfő 15:01 - Hírextra

Ezt az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében szögezte le az MVLSZ. A dokumentum szerint az elnökség éppen ezért megvárja, amíg az illetékes hatóságok lezárják a vizsgálatot. Amint ez megtörténik, a testület legközelebbi, december 13-i ülésén napirendre tűzi Kósznak, a női válogatott edzőjének a közvéleményben nagy visszhangot kiváltó esetét.

Az ötkarikás aranyérmes kapus - a világbajnoki bronzérmes Petőváry Zsolttal egyetemben - főszereplője volt annak az incidensnek, amely péntek hajnalban a budapesti Alagút utcában történt, s minek következményeként hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás. Az igazoltatásra megállított gépkocsit a Sydneyben olimpiai bajnok, 40 éves Kósz vezette, ő és Petőváry (42) kezdett dulakodni a rendőrökkel. Az esetről péntek reggel több médiumban is felvételek jelentek meg, amelyeket egy szemközti ház lakója készített.

"Nagyon sajnálom a történteket. Aki ismer, tudja, hogy a személyiségemtől milyen idegenek az ilyen esetek" - állt abban a nyilatkozatban, amelyet Kósz Zoltán a személyével kapcsolatos médiareakciókra válaszul juttatott el péntek este a távirati irodához. "Pénteken egy rendezvényről tartottunk haza a barátaimmal. A hét személyre levizsgáztatott autómban heten ültünk, a vezető én
voltam. Megállítottak a rendőrök és az igazoltatást követően négy alkalommal megszondáztattak, mind a négy esetben negatív eredménnyel. Ennek ellenére úgy döntöttek, elvisznek vérvételre, amely ellen tiltakoztam a négy negatív szondaeredményre való tekintettel. Szóváltás alakult ki az utasaim, a rendőrök és köztem" - részletezte a történteket az olimpiai bajnok vízilabdakapus, aki ezzel zárta nyilatkozatát: "Remélem, hogy a nyomozás során megállapítják, ki milyen mértékben volt felelős az ügyben."

Ambrus Tamás, a PVSK-Füszért vezetőedzője és a pécsi vízilabda egyik irányítója mindenesetre felfüggesztette a baranyaiak ob I-es csapatában vízilabdázó Kósz és Petőváry játékjogát az incidens miatt.

"Nem játszanak a csapatban, amíg nem tudjuk meg pontosan, mi történt" - nyilatkozta az MTI-nek Ambrus Tamás. "Nem vagyok hajlandó azonosulni ilyen cselekedetekkel, nem erről szól a pécsi vízilabda. Nem szeretném, ha bárki összemosná a történteket azzal a munkával, amit Pécsett elkezdtünk, ahol sikerült három év alatt nemzetközi szintű csapatot kialakítani."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását