2024. április 27. - Zita

A klímaváltozás nem vitás

Most már egyetlen ország sem vitatja a klímaváltozás tényét. Ez a indonéziai Bali szigetén tartott ENSZ konferencia eddigi legnagyobb eredménye - mondta szerdán a Független Hírügynökségnek a Magyarországot képviselő környezetvédelmi miniszter. Fodor Gábor
2007. december 12. szerda 16:31 - Hírextra

Az ENSZ idei leglejelentősebb klímakonferenciáján az Egyesült Államok képviselője közölte, hogy nem akarják tovább akadályozni a megállapodást, ám egyelőre nem kívánnak kötöttségeket sem vállalni. A Kyoto-i Egyezményt - amely a felmelegedésérét felelős károsanyag-kibocsájtás visszaszorításáért született - Ausztrália miniszterelnöke is aláírta.

Az egyezmény egyébként 2012-ben lejár, addig az ENSZ-nek egy újabb megállapodást kell tető alá hoznia - mondta a Független Hírügynökségnek a Balin tárgyaló környezetvédelmi miniszter.

Fodor Gábor megerősítette azt a magyar vállalást, amely az EU felajánlásának megfelelően 2020-ig 20 százalékkal csökkentené a szennyezőanyagok kibocsájtását. Magyarország egy olyan alap létrehozását is támogatja, amely a fejlődő országokat olyan környezettudatos technológiával segítené, amelyet a fejlett országok tudnának átadni.

Az ENSZ konferencia, amelyben 190 ország 10 ezer képviselője vesz részt, péntekig tart.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását