2024. április 28. - Valéria

140 milliót kapnak

Zalában öt egészségügyi intézmény közel 140 millió forintot kap abból az ötmilliárdból, amelyet az egészségügyi tárca szerdán osztott vissza az ágazati reform eredményeként - hangzott el szerdán Nagykanizsán, az SZDSZ helyi szervezetének sajtótájékoztatój
2007. december 12. szerda 20:17 - Hírextra

Röst János alelnök úgy fogalmazott: Magyarországon ötmilliárd forint kerül a karácsonyfa alá az egészségügyi reform eredményeinek köszönhetően. A pénzből Zala megye is jelentős mértékben részesül, a súlyponti kórházakon kívül a szakellátásban résztevő intézmények is költségvetési pénzhez jutnak.

Halász Gyula ügyvivő elmondta: összesen közel 140 millió forintot kapnak a zalai kórházak, főként súlyponti szerepüknek és jó gazdálkodásuknak köszönhetően. A keszthelyi 10,5 millió, a nagykanizsai 40,6 millió, a zalaegerszegi megyei kórház 75,7 millió, a hévízi reumakórház pedig közel 8 millió forintot kap a szétosztott összegből. A fekvőbetegeket ellátó intézmények mellett a járó betegeket kezelő lenti szakrendelő 1,3 millió forintot kap visszapótlásként.

Az ügyvivő szerint ebben a félévben harmadszor számolnak be az egészségügyi reform eredményeiről. Először a 25 milliárd forintos megtakarítás őszi visszaosztásáról volt szó, másodikként a kórházi élelmezésre szolgáló kassza emeléséről, most pedig az újabb megtakarítás szétosztásáról. Mindez pedig azt bizonyítja, hogy a kormány nemcsak elvonni kívánt az egészségügyből, hanem vissza is pótolja azt - tette hozzá Halász Gyula.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását