2024. május 14. - Bonifác

Kórházösszevonások Budán

Soknak tartja a városvezetés a János, a Margit kórház és a Budai Gyermekkórház januári összevonásával kapcsolatos több mint félmilliárd forintot - nyilatkozta Szolnoki Andrea kedden az MTI-nek.
2007. december 11. kedd 20:11 - Hírextra

A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke elmondta, hogy a városvezetés a költségek lefaragását igényelve, jövő hétre módosított előterjesztést kért az illetékes főpolgármester-helyettestől. Ez alapján december 20-án dönthet a közgyűlés a szükséges forrásokról.

A legtöbb pénzt, 471 millió forintot a Budai Gyermekkórház végelszámolására költenének. Ennek határideje jövő év áprilisa. A 236 kórházi dolgozó végkielégítésére 132 millió forintot terveztek. A végösszeg attól függ, hányan kívánnak az egyesített intézményben tovább dolgozni. Az összevonással kapcsolatos másik nagy költségcsoport a János kórház informatikai fejlesztése. Erre 121 millió forintot igényeltek. A János kórházban egyébként öt dolgozót építenek le hatmillió forintos költséggel az összevonás keretében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását