2024. május 13. - Szervác, Imola

Megszavazták a költségvetési indítványokat

A kormánypárti frakciók mellett mind a Fidesz, mind a KDNP megszavazta a 2008-as költségvetés támogatott módosító indítványait kedden az Országgyűlésben. A függetlenek szintén igennel, míg az MDF-frakció tagjai nemmel szavaztak.
2007. december 11. kedd 14:22 - Hírextra
A kormány által támogatott módosító indítványokon kívül a parlament még öt, a költségvetéshez kapcsolódó javaslatot fogadott el a határozathozatal során.

Szabó Lajos (MSZP) és Gegesy Ferenc (SZDSZ) a helyi önkormányzatok támogatásai és átengedett személyi jövedelemadója fejezetben javasolta, hogy a körzeti igazgatás normatív hozzájárulása 10 milliárd 946,9 millió forintról 11 milliárd 746,9 millió forintra, vagyis 800 millió forinttal nőjön. A javaslatot a Ház 338 igen szavazattal, 11 nem ellenében, tartózkodás nélkül fogadta el.

Béki Gabriella (SZDSZ) és Gulyás József (SZDSZ) javaslatát, amely Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fejezeten belül plusz 500 milliót szánt az energiafelhasználási hatékonyság javítására és szintén 500 millió forintot az egyéb intézményi kiadásokra, a bizottságok nem támogatták.

A parlament viszont 340 igen mellett 10 nem szavazattal, tartózkodás nélkül fogadta el.
Jauernik István (MSZP) javaslatát, amely a helyi önkormányzatok támogatásai és átengedett személyi jövedelemadója fejezetben a 151 milliárd 12,9 millió forinton túl további 84,7 millió forintot szán a központosított előirányzatokra, a költségvetési és az önkormányzati bizottság is támogatta. A Ház végül 344 igen szavazattal, 13 nem mellett, tartózkodás nélkül fogadta el.
Béki Gabriella és Vidorné Szabó Györgyi (MSZP) az Egészségügyi Minisztérium fejezetben a szak- és továbbképző intézményeknek, könyvtáraknak, dokumentációs központoknak, kutatóintézeteknek előirányzott 8 milliárd 955,7 millió forintból, illetve az egyéb működési célú támogatásokra tervezett 8 milliárd 10 millió forintból egyaránt 16,5-16,5 millió forint lefaragását javasolták.
A két képviselő ugyanekkora összeggel, vagyis 16,5-16,5 millió forinttal növelné a rákbetegek országos szervezeteinek támogatását és az egyéb működési célú támogatásaikat.

Az Országgyűlés a javaslatokat 349 igen szavazattal 10 nem ellenében, tartózkodás nélkül fogadta el. Tatai-Tóth András (MSZP) és mások pedagógiai programok, pedagógiai módszerek és az alapfokú művészeti oktatás támogatására vonatkozó javaslatait a parlament 341 igen szavazattal, 17 nem ellenében, egy tartózkodással fogadta el.

A határozathozatalok végén Áder János levezető elnök közölte, hogy a záróvita és a zárószavazás a parlament jövő heti ülésén lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását