2024. május 2. - Zsigmond

Az ügyészség vizsgálja a Gárda felvonulását

Hivatalból vizsgálódik a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi felvonulása ügyében a Fővárosi Főügyészség - közölte Morvai Attila ügyészségi szóvivő kedden az MTI megkeresésére.
2007. december 11. kedd 18:39 - Hírextra
Az ügyben hivatalból vizsgálódik az ügyészség, bizonyítékokat, felvételeket és egyéb adatokat szereznek be, amelyek alapján áttekinthetők a történtek - mondta el Morvai Attila. Közölte: a begyűjtött adatok alapján lehet majd eldönteni, hogy milyen ügyészi intézkedésre van mód, illetve törvényes lehetőség.

A Magyar Gárda 260, és a nyírségi szerveződésű Nemzeti Őrsereg 50 tagja vasárnap délután felvonulást tartott a Pest megyei Tatárszentgyörgyön. A szervezet vezetői arról beszéltek, hogy a demonstrációval a "cigánybűnözésre" akarják felhívni a figyelmet.

A demonstráción elmondott beszédében Bíber József, a Jobbik alelnöke úgy fogalmazott, hogy a Jobbik rendpárti, rendet akar Magyarországon, és megvédi az állampolgárokat minden bűnözőtől.
Kijelentette: szervezetük a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza, és új cigányprogramot hirdetnek.

Sólyom László köztársasági elnök kedden levelet küldött Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannak, és ebben azt írta: a Magyar Gárda december 9-i felvonulása kifejezetten cigányellenes tüntetés volt.
Kállai Ernő előzőleg valamennyi közjogi méltóságot megkereste levélben, hogy fejtsék ki álláspontjukat a Magyar Gárdával kapcsolatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását