2024. április 29. - Péter

Vereség Dél-Koreától

A magyar női kézilabda-válogatott gyenge játékkal 31-26-ra kikapott az olimpiai ezüstérmes dél-koreai csapattól a franciaországi világbajnokság középdöntőjének záró fordulójában. Németh András szövetségi kapitány együttesének ez volt az első veresége a to
2007. december 11. kedd 18:33 - Hírextra

Középdöntő, 4., utolsó forduló:
II. csoport:
Koreai Köztársaság-Magyarország 31-26 (12-9)

Dijon, 2000 néző, v: Gjeding, Hansen (dán)
gólszerzők: Csoj 6/1, Mjung 5/1, Li Sz. 5/2, An 5, Oh Sz. 5, Kim Cs. 2, Mun 2, Kim O. 1, illetve Szűcs 8, Tóth 4, Görbicz 3/1, Ferling 2, Mehlmann 2, Szucsánszki 2, Kovacsicz 2, Szamoránsky 2, Balogh 1

7 méteresek: 5/4, illetve 1/1
kiállítások: 2, illetve 12 perc

A magyarok veretlenül álltak a mérkőzés előtt, és már biztos volt a helyük a csütörtöki negyeddöntőben, ugyanakkor a 2004-es athéni olimpián ezüstérmes dél-koreaiaknak kötelező lett volna begyűjteni a két pontot, máskülönben kimaradnak a legjobb nyolc mezőnyéből.

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, felváltva estek a gólok. A magyarok közül főleg az előző, románok elleni találkozón sziporkázó Tóth vett "repülőrajtot", háromszor volt eredményes az első öt percben - majd annyit rontott, hogy Németh András szövetségi kapitány lecserélte. (Az átlövő több ujját speciális szalaggal tekerték be, ám emiatt most nem tudta rendesen megfogni a labdát.) A 6-6-os állásról a dél-koreaiak mozdultak el először, de elhúzni nem tudtak, mert a rivális védőfala jól zárt.

A magyarok kilenc perc elteltével dobtak ismét gólt (8-7). Az ázsiaiak is hullámvölgybe kerültek, és edzőjük 8-8-nál időt kért.

A folytatásban már voltak komoly helyzetek, ám a két kapus remekelt. A két együttes 9-9-nél újabb hatperces gólcsendet produkált, majd Kirsner, Kovacsicz és Görbicz kiállítása miatt hármas (!) emberhátrányba kerültek magyarok. A 27. percben 11-9-es dél-koreai vezetésnél Németh kért időt, de hiába.

A szünet előtti közel húsz percet 4-3-ra nyerte az ázsiai együttes, ez is bizonyítja, milyen sok helyzet maradt ki.

A fordulás után is jöttek a "beteges" hibák, hajmeresztő rontások. A dél-koreaiak fokozatosan elhúztak, a 35. percben már 17-10-re vezettek. Németh cserékkel próbált frissíteni, de ezúttal mindenki csődöt mondott.

A 42. percben már kétszámjegyű volt a különbség (22-12), és néhány esetben a balszerencse is sújtotta az alaposan szétesett alakulatot. Ekkor már a második magyar sor volt a pályán, a tudásuk alatt szereplő "sztárok" pihentek.

Szűcs élt a lehetőséggel, szinte csak ő jelentett veszélyt az ellenfél kapujára, azonban azt ő sem tudta megakadályozni, hogy a dél-koreaiak megtartsák jelentős előnyüket.

Ezúttal nyoma sem volt annak a hatékony támadójátéknak, amit a csapat az előző vb-n ezüstérmes románok ellen mutatott. Ennyi hibával képtelenség mérkőzést nyerni. Az biztos, hogy ez a gyatra játék nem hiányzott közvetlenül a kieséses szakasz előtt.

A szerdai szünnap után csütörtökön, a párizsi Bercy csarnokban már a negyeddöntőket rendezik. Az csak este derül ki, hogy a magyarok kikkel - várhatóan a címvédő oroszokkal vagy az angolaiakkal - találkoznak először a francia fővárosban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását