2024. május 20. - Bernát, Felícia

Lezárják a kettős csepeli gyilkosság aktáit

A BRFK tájékoztatása szerint e hónap végéig vádemelési javaslattal lezárják a nyomozást a 2009. január 7-én történt csepeli kettős gyilkosság, és az annak hátterében vélelmezett – a gyilkosság egyik lehetséges indítékának is tartott – gyanús iskolai számlázások és kifizetések ügyében - írta a Népszabadság.
2010. június 12. szombat 08:55 - HírExtra
A lap szombati számában megjelent cikk ugyanakkor megemlíti: az ügy második számú vádlottját, Deme Gábort védő Ruttner György ügyvéd a fegyverszakértői vélemény alapján megkérdőjelezi, hogy valóban azzal a fegyverrel gyilkolták meg a két áldozatot (Takácsot és Pappot), amelyet a tetthelyen találtak. A rendőrök állítják: ehhez kétség sem férhet.

Az ügyvéd szerint kétséget kelt az is, hogy a szakértő megállapította: a fegyver csövét korábban kicserélték, a jogász szerint kérdés, hogy a gyilkosság előtt vagy után. A rendőrségen nevetségesnek és minden alapot nélkülözőnek tartják a feltevést, hogy a gyilkosság elkövetése után cserélték volna ki a csövet.

A lap úgy tudja: a rendőrség már "csupán" bűnsegédként és nem társtettesként tekint Deme Gáborra, bár a minősítés még változhat. Továbbra sincs viszont válasz arra a kérdésre, milyen érdeke fűződött K. Tamásnak Takács József igazgató és Papp László igazgatóhelyettes meggyilkolásához.

Az ügy eddigi fejleményeiből a lap szerint tudható, hogy Takács József igazgató az iskola gazdálkodásában felfedezett szabálytalanságok miatt elbocsátotta Deme Gábort. A gyilkosság estéjén azért találkoztak, hogy megbeszéljék az átadás-átvétel részleteit. K. Tamásról ellenben máig nem tudni, mit keresett aznap este az iskolában. Tény azonban, hogy az igazgatói tárgyalóba Demével érkezett.

Tény az is, hogy Takács aznap délelőtt járt a rendőrségen és a csepeli polgármesteri hivatalban. Mindkét helyen elmondta, hogy súlyos pénzügyi visszaéléseket talált az általa vezetett iskola gazdálkodásában, amiért feljelentést fog tenni.

Nála volt ugyan minden bizonyíték, mégsem tett feljelentést. A táskája, amelyben a bizonyítékokat vitte, a gyilkosság után eltűnt. Takács magánnyomozásának dokumentumait napokkal később a felesége adta át a nyomozóknak.

A lap szerint mivel a rendőrség már nem társtettesként, csupán bűnsegédként tekint Deme Gáborra, egyelőre elvethető az a lehetőség, hogy ő lenne a gyilkosság értelmi szerzője és Kun felbujtója, noha Takács leállításához (ne tegyen feljelentést az iskolában történt pénzügyi visszaélések miatt) neki fűződött a leginkább érdeke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását