2024. április 28. - Valéria

800 ezret adnának az eltűnt postásnő nyomravezetőjének

Keddtől már egymillió forintos díj jár annak, aki a két hete 800 ezer forinttal eltűnt alsóörsi postásnő nyomára vezeti a rendőrséget - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
2007. december 11. kedd 15:50 - Hírextra
A Magyar Posta által felajánlott 500 ezer forintos nyomravezetői díjat kedden a rendőrség félmillió forinttal "megtoldotta" - mondta Dániel-Tóth Zoltán. A szóvivő szerint a rendőrség azt valószínűsíti, hogy a 44 éves Csécs Zoltánné, alsóörsi postásnő önszántából távozott ismeretlen helyre, ugyanakkor továbbra sem zárható ki az, hogy bűncselekmény áldozata lett.

Dániel-Tóth Zoltán utalt arra is, hogy az asszony egyszer már eltűnt - 20 évvel ezelőtt -, s akkor a török határnál ért véget a "kalandozása". Idén tavasszal szintén kocsiba ült és "világgá " akart menni, de Badacsonynál meggondolta magát és visszafordult - tette hozzá a szóvivő.

Szavai szerint az eltűnési verziót támasztja alá az a tény is, hogy a Magyar Posta feljelentést tett sikkasztás miatt - egyelőre ismeretlen tettes ellen -, ugyanis a postásnő októberben 170 ezer forinttal nem tudott elszámolni.

Eltűnése napján Csécs Zoltánné azt közölte munkatársaival, hogy a mobiltelefonja lemerült, ezért aznap ne is próbálják hívni, az egyik boltban pedig négy üveg vodkát vásárolt - mondta Dániel-Tóth Zoltán. Közlése szerint az eltűnt nőt a rendőrség kereste már helikopterrel, hőkamerákkal, motorcsónakokkal a Balatonon és tetemkereső kutyával is, ám eddig eredménytelenül.
Egyelőre nem hozott eredményt az sem, hogy Veszprém megye településein plakátokat ragasztottak ki az eltűnt nő fényképével és személyleírásával - mondta a szóvivő.

Az alsóörsi postásnőt november 27-én 13 órakor látták utoljára az észak-balatoni településen; aznap mintegy 800 ezer forint összegű nyugdíjat kellett volna kikézbesítenie, ám a falu idős lakói nem kapták meg tőle a járandóságukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását