2024. április 25. - Márk

Horn a kormányzati negyedről

Az SZDSZ el tudta volna képzelni a kormányzati negyed más típusú kialakítását is, de mivel ez nem egy reform, a kérdésről újra lehet tárgyalni - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője hétfőn a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
2007. december 10. hétfő 10:26 - Hírextra

A koalíciós koordinációért felelős liberális államtitkár szerint az is felmerült, hogy azt a néhány minisztériumot, amely nem a hivatalok többségét magában foglaló V. kerületben működik, be lehetett volna költöztetni a parlament köré. Akár úgy is, hogy ott kivásárolnak magáningatlanokat - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy van-e pénz a kormányzati negyed megépítésével járó, jelentős pluszköltségeket okozó városrendezésre, az ügyvivő azt válaszolta: a tervekben szereplő rövid időtáv okozza az államot terhelő pluszköltségeket.

"Azt a részét, a városnak úgy is rendbe fogják hozni, hiszen az a város egyik legértékesebb része, luxus az, hogy ott ma ipari vágányok állnak, amelyeket ráadásul nem is használnak."

A Magyar Nemzet hétfői számában a kormányzati negyeddel kapcsolatban az olvasható, hogy szakaszokra bontják a beruházást és a kapcsolódó közlekedési projekteket, valamint a Nyugati tér környékének rendezését közelebbről meg nem határozott időpontja tolják.

A kormányzatinegyed-beruházás azért került válságba - írta a lap -, mert kiderült, hogy az eredeti 141 milliárd forintnál jóval drágább lenne a megvalósítás, ha elkészülnének a szakemberek által szükségesnek tartott kapcsolódó közlekedési beruházások is.

Az újság közlése szerint Budapest VI. kerülete, a kincstár és a főváros vezetői hétfőn válságtanácskozáson vitatják meg a beruházás ügyét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását