2024. április 25. - Márk

Alonso tényleg aláírt

A spanyol El Mundo korábbi értesüléseit megerősítve a kétszeres világbajnok Fernando Alonso és a Forma-1-ben szereplő Reanult csapat hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy egy évre szóló szerződést kötöttek.
2007. december 10. hétfő 16:06 - Hírextra

"Boldog vagyok, hogy visszatérek ehhez a csapathoz. Az elmúlt hónapokban rengeteg találgatás volt velem kapcsolatban, ám az az igazság, hogy a szezon után pihentem két hetet és nem foglalkoztam a Forma-1-gyel, aztán pedig nem volt sok kérdés, alig egy hét alatt eldőlt, hogy a Renault-nál folytatom" - nyilatkozta a csapattal 2005-ben és 2006-ban is világbajnoki címet nyert versenyző.

Az El Mundo cikkében arról írt, hogy a pilóta 35 millió eurót kap a következő szezonra, ezt azonban sem Alonso, sem az istálló nem erősítette meg.

A Renault egyúttal hétfőn azt is nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban teljesen új pilóta párossal vesz részt a vb-sorozatban, miután a brazil Nelson Piquet Jr. lesz a spanyol csapattársa. Az idén a Reanult-nál szerepelt olasz Giancarlo Fisichellától és a finn Heiki Kovalainentől pedig megválnak.

Alonso a múlt év végén hagyta el a Reanult-t a McLaren-Mercedes kedvéért, ám a wokingi istállónál rossz évet zárt és a 2007-es szezon végén elköszönt a csapattól. Az vb-t idén a harmadik helyen záró ibériai versenyző és a McLaren viszonya szinte az egész év során nagyon feszült volt. Alonso többször azt nyilatkozta, hogy kevés segítséget kapott a csapattól, az utolsó futamokon pedig meg volt kötve a keze. Nem tudott kijönni csapattársával, a brit Lewis Hamiltonnal sem. A bajnoki cím elvesztéséért pedig Ron Dennis csapatfőnököt okolta, mondván rossz döntéseket hozott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását